No to masz rozwiązanie. Ja wolę mieć większy zakres manewru mimo większej kasyTym bardziej, że teraz to wszystko mam
No to masz rozwiązanie. Ja wolę mieć większy zakres manewru mimo większej kasyTym bardziej, że teraz to wszystko mam
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Nie ma sensu prześcigać się w opiniach, który aparat jest lepszy, bo każdy ma swoje preferencje i będzie chwalić dany model w zależności od własnych potrzeb.
5D miało swoją magię obrazka i pozostanie kultowe, ale jego możliwości są już mocno ograniczone w stosunku do nowych konstrukcji.
Ja po krótkim obcowaniu z najnowszymi puszkami uznałem, że jednak jeszcze jakiś czas pozostanę przy 5DII, bo to IMHO najlepiej wykonana pucha pod wzgledem obudowy i użytych materiałów. Poza tym rozsądniej jest rozwijać szklarnię, niż co chwila zmieniać body.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
a ja używam w 99,9% zdjęć ISO L albo ISO 100i nie chcę 6D
nawet za pół ceny
![]()
Ostatnio edytowane przez jac+ ; 17-01-2013 o 14:35
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Z tym się zgadzam, przepychanki na temat matrycy, iso itp. a wchodzi się w galerie 90% osób i jajo, ciężko po zdjęciach ocenić czy to był crop, czy 5d czy 1dx czy 6d bo zdjęcia(obróbka) słabe jak sik węża...
Iso iso iso iso temat ISO z tym 6d - szczerze, niektórym tutaj nawet Iso 2milony użyteczne nic nie pomoże, bez urazy dla niektórych ...![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 17-01-2013 o 16:57
Zanim wrzucę coś od siebie, to rozruszam ponownie wątek zapodając link do portalu będącego autorytetem dla wielu przecież, tam wystarczy wybrać ISO6400 i zamiast Sonego czy desześćsetki wstawić 5DII:
Canon EOS 6D Hands-on Preview: Digital Photography Review
Najwyraźniej jestem ślepcem bo ja tam widzę może przewagę, ale na pewno nie nokaut nad 5DII na ISO6400
Pozdrawiam