Strona 28 z 82 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 814

Wątek: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?

No to masz rozwiązanie. Ja wolę mieć większy zakres manewru mimo większej kasy Tym bardziej, że teraz to wszystko mam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Nie ma sensu prześcigać się w opiniach, który aparat jest lepszy, bo każdy ma swoje preferencje i będzie chwalić dany model w zależności od własnych potrzeb.
    5D miało swoją magię obrazka i pozostanie kultowe, ale jego możliwości są już mocno ograniczone w stosunku do nowych konstrukcji.
    Ja po krótkim obcowaniu z najnowszymi puszkami uznałem, że jednak jeszcze jakiś czas pozostanę przy 5DII, bo to IMHO najlepiej wykonana pucha pod wzgledem obudowy i użytych materiałów. Poza tym rozsądniej jest rozwijać szklarnię, niż co chwila zmieniać body.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

a ja używam w 99,9% zdjęć ISO L albo ISO 100 i nie chcę 6D nawet za pół ceny

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    nie chcę 6D nawet za pół ceny
    UUU - mocno powiedziane . Ja za pół ceny biorę od razu. O przebieg migawki nie spytam, a jeszcze flaszkę okowity dorzucę .

a ja używam w 99,9% zdjęć ISO L albo ISO 100
    Gratuluję koledze pewności chwytu . Pozazdrościć .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 17-01-2013 o 14:35
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

a ja używam w 99,9% zdjęć ISO L albo ISO 100 i nie chcę 6D nawet za pół ceny
    NIGDY nie używaj iso 50 w 5D! jest jakoś programowo robione i zdjęcia mają dużo mniejszą dynamikę tonalną. nie używaj nigdy, jeśli zależy Ci na dobrej jakości zdjęć.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie ma sensu prześcigać się w opiniach, który aparat jest lepszy, bo każdy ma swoje preferencje i będzie chwalić dany model w zależności od własnych potrzeb.
    Z tym się zgadzam, przepychanki na temat matrycy, iso itp. a wchodzi się w galerie 90% osób i jajo, ciężko po zdjęciach ocenić czy to był crop, czy 5d czy 1dx czy 6d bo zdjęcia(obróbka) słabe jak sik węża...

Iso iso iso iso temat ISO z tym 6d - szczerze, niektórym tutaj nawet Iso 2milony użyteczne nic nie pomoże, bez urazy dla niektórych ...
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 17-01-2013 o 16:57

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Z tym się zgadzam, przepychanki na temat matrycy, iso itp. a wchodzi się w galerie 90% osób i jajo, ciężko po zdjęciach ocenić czy to był crop, czy 5d czy 1dx czy 6d bo zdjęcia(obróbka) słabe jak sik węża...
    Te przepychanki to taka forumowa tradycja .... dużo teori a bark konkretnych przykładów....
    Śledzę ten wątek bo chciałbym rozsądnie wydać te 7tyś cieżko zarobionych plnów...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta

Iso iso iso iso temat ISO z tym 6d - szczerze, niektórym tutaj nawet Iso 2milony użyteczne nic nie pomoże, bez urazy dla niektórych ...
    A teraz zastanow sie czy to co napisales wnosi cos do tematu, czy tylko napisales to zeby pojudzic z niektorych? Grunt merytorycznosc, co?

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Zanim wrzucę coś od siebie, to rozruszam ponownie wątek zapodając link do portalu będącego autorytetem dla wielu przecież, tam wystarczy wybrać ISO6400 i zamiast Sonego czy desześćsetki wstawić 5DII:

Canon EOS 6D Hands-on Preview: Digital Photography Review

Najwyraźniej jestem ślepcem bo ja tam widzę może przewagę, ale na pewno nie nokaut nad 5DII na ISO6400

Pozdrawiam

wiecej przykladow, mniej gadania niestety mala rozdzielczosc ale postaram sie moze pelny RAW zamiescic gdzies

info powinno byc w EXIFIE

5D2 z ISO6400

Strona 28 z 82 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów