Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Lekcja 7 - dyskusja

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    bardzo brakuje mi w Canonie opcji RAW + mały (naprawde mały jpg taki 1024x800 skompresowany do ok 100kb w zupełności by wystarczył) - choćby po to by szybko w terenie ziarno od plew oddzielić
    Hmm, "w terenie" jakoś sobie mi to ciężko wyobrazić - w trakcie samych pokazów prawie nigdy nie mam czasu na chimping, ewentualnie czasem spojrzę na histogram, czy wszystko w normie. A w domu - to już mniejszy problem, seryjna konwersja CRW do małych jpegów, z nich wybieranie co lepszych i ponowna obróbka rawów. Tak czy tak praca nad fotkami po airshow to kilka tygodni, także różnicy nie zrobi

Jednak w moim przypadku po prostu (na dużym airshow) najzwyczajniej w świecie nie wyrobiłby databank przynajmniej zakładając, że ratio między RAW i JPG to ok. 1:4. "Ale kiedyś się wezmę"... ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A w domu - to już mniejszy problem, seryjna konwersja CRW do małych jpegów, z nich wybieranie co lepszych i ponowna obróbka rawów.

Znaczy na airshow robisz RAWy?

Ja inaczej - przegladanie BreezeBrowserem (szybki i skuteczny) w nim czasem wywolane prevki, tagowanie najlepszych.

Uprawnienia umieszczania postów