To nie tak że jestem zatwardziałym zarozumialcem, zrozumiałem, wyłączam servo, to najważniejsza rzecz jaką wyniosłem z tematu, bardzo dziękuję.
Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?
To nie tak że jestem zatwardziałym zarozumialcem, zrozumiałem, wyłączam servo, to najważniejsza rzecz jaką wyniosłem z tematu, bardzo dziękuję.
Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Ale co Ty chcesz osiągnąć za pomocą statywu, przecież obiekt szybko się porusza a aparat uwięzisz na stałe. Prędzej monopod. Podłącz się go tak samo do aparatu. I statyw i monopod mają u góry bolec gwintowany, a aparat od spodu gwintowaną dziurkę, jedno wkręcasz w drugie i to cała filozofia /chyba, że Ty nas wkręcasz?/
Statyw jest mi potrzebny do fotografowania księżyca.
Dostałeś link do statywu w sklepie, powtórzę Statyw foto Opticam First C 3530 - 147cm 6-ST-WT-C3530-0000 www.eMarket.pl Nad zakładką Parametry techniczne masz dwa zdjęcia, jedno całego statywu, drugie samej głowicy. Kliknij na to z głowicą. Na górze masz płaską płytkę z dwoma srebrnymi bolcami, to jest szybkozłączka. Masz taka przy swoim statywie? Jak masz to odpinasz ją dźwignią przy rączce, gwintowany bolec wkręcasz w gwint który masz na spodzie aparatu. Na koniec szybkozłączkę ponownie wpinasz do głowicy. Prościej się tego nie da wytłumaczyć.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Przepraszam, nie zrozumiałem na początku. Niestety nie mam tej szybkozłączki, lecz widzę są na allegro, więc problemy wątku wyczerpane. Dziękuję wszystkim za pomoc.