Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jak ustawić nieskończoną głębię ostrości? /Statyw i 350D

Domyślnie Odp: Jak ustawić nieskończoną głębię ostrości? /Statyw i 350D

To nie tak że jestem zatwardziałym zarozumialcem, zrozumiałem, wyłączam servo, to najważniejsza rzecz jaką wyniosłem z tematu, bardzo dziękuję.
    Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez unibal Zobacz posta
    Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?
    Dostałeś link do fotki tego statywu. Czy Twoja głowica wyglada tak jak ta na zdjęciu tzn czy ma element z wystającym gwintem. Jak nie ma to nic tu nie pomoże.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Coś już napisał

Ale co Ty chcesz osiągnąć za pomocą statywu, przecież obiekt szybko się porusza a aparat uwięzisz na stałe. Prędzej monopod. Podłącz się go tak samo do aparatu. I statyw i monopod mają u góry bolec gwintowany, a aparat od spodu gwintowaną dziurkę, jedno wkręcasz w drugie i to cała filozofia /chyba, że Ty nas wkręcasz?/

Statyw jest mi potrzebny do fotografowania księżyca.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Dostałeś link do statywu w sklepie, powtórzę Statyw foto Opticam First C 3530 - 147cm 6-ST-WT-C3530-0000 www.eMarket.pl Nad zakładką Parametry techniczne masz dwa zdjęcia, jedno całego statywu, drugie samej głowicy. Kliknij na to z głowicą. Na górze masz płaską płytkę z dwoma srebrnymi bolcami, to jest szybkozłączka. Masz taka przy swoim statywie? Jak masz to odpinasz ją dźwignią przy rączce, gwintowany bolec wkręcasz w gwint który masz na spodzie aparatu. Na koniec szybkozłączkę ponownie wpinasz do głowicy. Prościej się tego nie da wytłumaczyć.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Przepraszam, nie zrozumiałem na początku. Niestety nie mam tej szybkozłączki, lecz widzę są na allegro, więc problemy wątku wyczerpane. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów