Ja powiem. Chociaż jinjanów stamtąd nie mam (jeszcze ... prawdopodobnie), to parę rzeczy tam kupiłem - blendy, namiot bezcieniowy, statyw chiński podobny do manfrotta tylko dużo cięższy i znacznie tańszy, statyw do świateł, softbox (używam go do lampy aparatowej i do halogena, tylko bez czaszy), ... f fotocelę jedną. I ta fotocela padła mi po przypięciu lampy starej o zbyt pewnie wysokim napięciu. Noto co, urwałem nalepkę, odkręciłem śrubkę, zobaczyłem co tam w środku... przelutowałem tranzystorek, czy diodkę, czy kondensatorek, nie pamiętam już co dokładnie, na nowy ... i nadal nie działa.Zamieszczone przez Leon13th
To przelutowałem na stary, skręciłem, zaniosłem i powiedziałem: ,,popsuło się''.
I na drugi dzień mi nareperowali, za darmo (-: Na pewno było widać, że ,,grzebane było''.
I z tego co wiem, to z wiekszymi lampami nie ma u nich żadnego problemu.
PS. Taki zbieg okoliczności przy okaji: funsports, elfo są w Łodzi, taka trzecia firma ... makro flash chyba, też tanie flesze - w Zgierzu - również niedaleko. I znam ludzi, którzy używają każde z tych lamp, i nikt z nich nie narzeka na serwis, a wszyscy mieli z tym doczynienia.
Jedyna różnica jest taka, że elfo jest sporo droższe. A psuje się tak samo często (lub rzadko) jak pozostałe.