Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Braun 260 BC - jak podłączyć?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie Braun 260 BC - jak podłączyć?

Hej!

Mam taką lampę jak na obrazku

Gorąca stopka odpada, bo zrobi się zbyt gorąco. Tam z boku - jak widać na zdjęciu - jest jeszcze jakieś gniazdo.

Jak to podłączyć do aparatu? Jakiś kabel na stopke lampy i do gniazda PC w canonie?
    Czy ktoś wie co to za gniazdo z boku jest?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Braun 260 BC - jak podłączyć?

Najbezpieczniej byłoby odpalić przez fotocele

Domyślnie Braun 260 BC - jak podłączyć?

Pomijając to ze nie byłoby godła mnie wygodne to wytrzyma napięcie z lampy do 200V?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

No wygodne niestety nie jest ale bezpieczne. Ja odpalałem przez fotocele podobną lampę do Twojej z duużym napięciem. Fotocela przeżyła.

Przypominam się. Szukam kable podejrzewam typu stopka lampy - pc terminal. nie potrafie znalezc na allegro nic ze slowem kluczem "pc terminal"

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Szukaj "kostka synchronizacyjna". Z tym że podpięcie przez taką kostkę i kabel nie różni się niczym od wpięcia lampy bezpośrednio w stopkę. Kiedyś widziałem kostkę z rozdzielonymi obwodami aparatu i lampy, w środku była dioda i fotorezystor, ale to było dawno Zwykłą kostką spalisz aparat.
    Najbezpieczniej jednak to fotocela, no chyba że Twój aparat ma gniazdko koncentryczne do lamp, ale skoro szukasz kabelka to raczej nie ma.

Znalazłem kostkę Bezpieczna kostka synchro z gorącą stopką - Sklep Fotograficzny FS FOTO - Hurtownia FUNSPORTS - akcesoria fotograficzne
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Ja chcę go podpiąć pod 5D2/3 Canona. Tam jest PC Terminal. I tam jest napisane, że takie wartości przyjmuje na klatę.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

To gniazdko spokojnie wytrzyma wysokie napięcie więc wystarczy kabelek. Lampę możesz przypiąć do aparatu zwykłą kostką w której zakleisz, lub wręcz po rozkręceniu wywalisz styki. Taka kostka rozwiązałaby sprawę Kostka do lampy błyskowej (2777640499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie wiem jak wygląda dolna stopka, może nie mieć styków i wtedy już nic nie trzeba kombinować.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Uprawnienia umieszczania postów