Ktora z firm produkujaca obiektywy (Sigma, Tamron) jest Twoim zdaniem lepsza?
Sigma
Tamron
Ktora z firm produkujaca obiektywy (Sigma, Tamron) jest Twoim zdaniem lepsza?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Tak postawione pytanie moim zdaniem mija się z celem. Obie firmy produkują różne obiektywy. Zapytaj konkretnie o szkło lub szkła. Wtedy tylko ta ankieta będzie miała sens.
Przeciez napisalem:Zamieszczone przez aptur
Ankieta moim zdaniem jest bardzo prosta. Czy np. firma Opel Twoim zdaniem jest lepsza od Forda. Chodzi mi o ogol.Ktora z firm produkujaca obiektywy...
Chodzi mi o caloksztalt firmy.
Zamieszczone przez Drozdi
A co to znaczy lepsza? Lepiej traktująca pracowników?osiągająca większy dochód?
Nie wiem czy Opel jest lepszy od Forda. Wiem jednak że Ford ma niektóre modele lepsze od Opla i vice versa
To tak jakbyś zapytał jaki aparat jest lepszy - Nikon czy Canon (wiem, wiem jaki
)
aptur brak mi do Ciebie slow.
Czy Ty nie masz swojego zdania? Czy nie umiesz ocenic np. 2 osob? Wszyscy sa dla Ciebie rowni?
... brak slow (czytaj literek).
Ja się dołączę z pytaniem:Zamieszczone przez Drozdi
Co było najpierw: jajko czy kura?![]()
Użytkownicy SIGMY powiedzą że SIGMA , TAMRONA że TAMRON .
Każdy będzie chwalił to co posiada , bo używa się najlepszego :-)
Dla mnie osoby niepalacej ciezko jest okreslic, ktora marka papierosow jest dobra! Ale osoba ktora pali, kupuje swoja ulubiona firme.
Skoro jest to forum fotograficzne, to stworzylem taka ankiete i pytam o Wasze zdanie. To przeciez takie proste![]()
[QUOTE=Drozdi]aptur brak mi do Ciebie slow.
Czy Ty nie masz swojego zdania? Czy nie umiesz ocenic np. 2 osob? Wszyscy sa dla Ciebie rowni?
QUOTE]
Widzsz posiadam obiektywy obu firm. Dam Tobie przykład. Otóż jest obiektyw sigmy dajmy nato 18-50 2,8 oraz Canona 18-55 (tzw. kit). Powszechnie wiadomo że kit to kit. Czy to oznacza że firma Sigma jest lepsza od firmy canon? Gdybyś zapytał który konkretnie obiektyw jest lepszy to bym wziął udział w ankiecie. Musiała by ona dotyczyć jednak podobnych szkieł. Na pytanie które postawiłeś moge odpowiedziec jedynie tyle, że Sigma produkuję więcej obiektywów więc pod tym względem na pewno jest lepsza
![]()