No ale jak wytłumaczyć tyle błędów które podają tutaj testerzy?
No ale jak wytłumaczyć tyle błędów które podają tutaj testerzy?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Wątek o LR liczy 110 stron..Mniej było błędów?Wyszedł też DxO Optics Pro 8.0.Więc wybór jest naprawdę duży.Ja po prostu przyzwyczaiłem się do C1.W trybie pracy session nie tworzy kopii.Otwórz dowolny katalog ze zdjęciami a przekonasz się.Zapisuje tylko ustawienia wszystkich zdjęć i zmiany w nich zrobione.
Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 31-10-2012 o 11:41
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Sam siebie zacytuję :-)
Poczytałem i poeksperymentowałem i sprawa wygląda tak: taki błąd zgłaszany jest od paru wcześniejszych wersji C1 w przypadku procesorów AMD ale ja mam i7. Wykluczyłem kartę graficzną (mam dwie karty: Intela na płycie i Nvidię jako drugą z najnowszymi sterownikami). Dla pewności sprawdziłem na laptopie tylko z kartą Intela i błąd występował nadal.
Znalazłem ślad w sieci, że powodem może być zapora ale autora wyśmiano. Zatem zacząłem sprawdzać :-).
Używam nakładki W7 Firewall Control na zaporę W7 (lubię wiedzieć i sam decydować kto i co chce ode mnie).
I sytuacja wygląda tak: przy zablokowanym dostępie C1 do sieci wyskakuje ów błąd blokujący mi cały komputer. Co ciekawe - jeśli włączyłem pełen dostęp na zaporze ale
wyłączyłem kartę sieciową to ... C1 uruchamia się i pracuje bez problemu :-).
Skąd takie dziwactwo - nie wiem, może chłopaki skorzystali z jakiejś pierwszej z brzegu usługi Netframework do sprawdzania sprzętu a ta musi mieć odblokowany dostęp przez zaporę ?.
W każdym razie program teraz daje się uruchomić i działa.
Pozdrawiam Andrzej
Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 31-10-2012 o 16:03
Zrobiłem mały test na wykorzystanie OPEN CL,karta graficzna GF 460.Nie wiem ale czasami wspomaganie przez procesor graficzny się włącza i wtedy jest naprawdę szybko,czasami niestety nie.Przy exporcie plików open Cl włącza się zawsze i na pewno tutaj 7 jest szybsza od 6.Poza tym przy otwarciu nowego katalogu ze zdjęciami możemy od razu pracować nad wybranym zdjęciem,pozostałe zdjęcia renderowane są w tle.W wersji 6 tego nie było.
Render z opencl
Eksport opencl
bez opencl
Próbowałem zmusić program na różne spposoby ale wspomaganie przez procesor graficzny włącza się losowo,nie wiem od czego to zależy,zainstalowałem najnowsze sterowniki,nawet wersję beta 310...,nic to nie dało niestety.Czasami przy otwieraniu nowego katalogu open Cl działa czasami nie.
Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 08-11-2012 o 10:01
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Ale ja jestem na zakladce layer i nic to nie daje. Program tworzy nowa warstwe ale i tak nie mam pojecia jak korygowac miejsca zaznaczone. Przynejmniej w starej 6 tak bylo jak chce teraz zrobic