Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 159

Wątek: Capture One 7

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie Odp: Capture One 7

No ale jak wytłumaczyć tyle błędów które podają tutaj testerzy?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Chęcią nadgonienia konkurencji w oferowanej funkcjonalności kosztem jakości. Co niestety dobrze nie wróży. Bardzo kibicuję C1, bo od tego zacząłem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Poza tym polecam zacząć pracę z programem w trybie "SESSIONS" a nie "CATALOGS".Upraszcza to w dużym stopniu przetwarzanie plików.
    Mam demo, raczej C1 nie kupię (zapłaciłem już za Lr i wystarczy), więc tryb sessions ma dla mnie jedną, bardzo dużą wadę - tworzy katalog z kopią rawów, a więc potrzebuje 2 razy więcej miejsca na dysku.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Wątek o LR liczy 110 stron..Mniej było błędów?Wyszedł też DxO Optics Pro 8.0.Więc wybór jest naprawdę duży.Ja po prostu przyzwyczaiłem się do C1.W trybie pracy session nie tworzy kopii.Otwórz dowolny katalog ze zdjęciami a przekonasz się.Zapisuje tylko ustawienia wszystkich zdjęć i zmiany w nich zrobione.
    Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 31-10-2012 o 11:41
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Post Odp: Capture One 7

Sam siebie zacytuję :-)

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    299 euro.

U mnie skutecznie zawiesza w7. Mam komunikat ImgCoreSocket error (10013) i wszystko stoi. Łącznie z myszą.

Poczytałem i poeksperymentowałem i sprawa wygląda tak: taki błąd zgłaszany jest od paru wcześniejszych wersji C1 w przypadku procesorów AMD ale ja mam i7. Wykluczyłem kartę graficzną (mam dwie karty: Intela na płycie i Nvidię jako drugą z najnowszymi sterownikami). Dla pewności sprawdziłem na laptopie tylko z kartą Intela i błąd występował nadal.
    Znalazłem ślad w sieci, że powodem może być zapora ale autora wyśmiano. Zatem zacząłem sprawdzać :-).
    Używam nakładki W7 Firewall Control na zaporę W7 (lubię wiedzieć i sam decydować kto i co chce ode mnie).
    I sytuacja wygląda tak: przy zablokowanym dostępie C1 do sieci wyskakuje ów błąd blokujący mi cały komputer. Co ciekawe - jeśli włączyłem pełen dostęp na zaporze ale
    wyłączyłem kartę sieciową to ... C1 uruchamia się i pracuje bez problemu :-).
    Skąd takie dziwactwo - nie wiem, może chłopaki skorzystali z jakiejś pierwszej z brzegu usługi Netframework do sprawdzania sprzętu a ta musi mieć odblokowany dostęp przez zaporę ?.

W każdym razie program teraz daje się uruchomić i działa.

Pozdrawiam Andrzej
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 31-10-2012 o 16:03

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Zrobiłem mały test na wykorzystanie OPEN CL,karta graficzna GF 460.Nie wiem ale czasami wspomaganie przez procesor graficzny się włącza i wtedy jest naprawdę szybko,czasami niestety nie.Przy exporcie plików open Cl włącza się zawsze i na pewno tutaj 7 jest szybsza od 6.Poza tym przy otwarciu nowego katalogu ze zdjęciami możemy od razu pracować nad wybranym zdjęciem,pozostałe zdjęcia renderowane są w tle.W wersji 6 tego nie było.

Render z opencl

Eksport opencl

bez opencl

Próbowałem zmusić program na różne spposoby ale wspomaganie przez procesor graficzny włącza się losowo,nie wiem od czego to zależy,zainstalowałem najnowsze sterowniki,nawet wersję beta 310...,nic to nie dało niestety.Czasami przy otwieraniu nowego katalogu open Cl działa czasami nie.
    Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 08-11-2012 o 10:01
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Uzależniony
    Miasto

Ja dalej walczę ze swoim problemem maski i gradientu które w żaden sposób nie chcą współpracować z manfredem.

Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu Awatar luc_october

Ja dalej walczę ze swoim problemem maski i gradientu które w żaden sposób nie chcą współpracować z manfredem.
    To proste. Żeby zmienić ekspozycje na masce musisz być na zakładce z pędzelkiem. Tam jest exposure tool, którym zmieniasz w warstwach, a tym głównym zmieniasz całość

Uzależniony
    Miasto

Ale ja jestem na zakladce layer i nic to nie daje. Program tworzy nowa warstwe ale i tak nie mam pojecia jak korygowac miejsca zaznaczone. Przynejmniej w starej 6 tak bylo jak chce teraz zrobic

Początki nałogu Awatar luc_october

Ale ja jestem na zakladce layer i nic to nie daje. Program tworzy nowa warstwe ale i tak nie mam pojecia jak korygowac miejsca zaznaczone. Przynejmniej w starej 6 tak bylo jak chce teraz zrobic
    Na podanym przez Ciebie screenie nie jesteś. Zakładkę narzędzi Local adjustments masz 8 od lewej. Tam masz po kolei od góry: warstwy, exposure, sharpening itd. Exposure tool różni się tym że ma taką małą ikonkę z pędzelkiem obok nazwy.

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów