słuchajcie Panie i Panowie! teraz dostepna wersja capture one 8 PL!śmiga jak ta lala i w dodatku po polsku!
słuchajcie Panie i Panowie! teraz dostepna wersja capture one 8 PL!śmiga jak ta lala i w dodatku po polsku!
Młody nie s...j żarem ;-) Już dawno jest po polsku :-)
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Miejscami brakuje mastertekstów po polsku i jest lekkie zamieszanie z tym tłumaczeniem.
Poza tym, coś mają skopane z kompilacją tego softu, bo po dłuższej chwili używania jest mocno obciążony RAM i otwierają się coraz to nowe procesy.
Gdzieś to było nawet opisane na forumach.
Poza tym, świetne narzędzie do "cyzelowania pikseli"
--- Kolejny post ---
He..he mój majster tak powiadał dawno temu... i odeszło do lamusa jak wiele innych powiedzonek.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 30-12-2014 o 22:46
Witajcie,
przesiadłem się niedawno z CO Express 6 na 7. Mam w zasadzie tylko 1 problem: nieważne jakie ustawienia wyjściowe pliku wprowadzę (JPG, sRGB, otwierać z CS6 itp) , po ponownym uruchomieniu programu mam ustawienia domyślne, czyli TIFF, profil Adobe itp.
Co zrobić, żeby program zapamiętywał moje ustawienia ?
Czy inne ustawienia są zapamiętywane? Jeżeli, nie to może to być wina uprawnień do katalogów i plików. Można to sprawdzić uruchamiając program jako Administrator. Zrobić jakieś zmiany, zamknąć program i znów uruchomić jako Administrator.
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
Tak - program zapamiętuje folder w jakim ma zapisywac wygenerowane jpgi. To jest cały czas ten sam folder (w sensie: po każdym uruchomieniu ten sam). Spróbuje z tymi prawami admina.
Czołem. Okazało się, że to o czym pisałem wyżej to bym problem wersji 7.0.2. Kazali mi na forum phase one zainstalować najnowszą wersję w ramach 7ki - 7.2.4 i problem zniknął. Teraz mam inny - nie działa ekport wszystkich zaznaczonych wariantów - dawniej pod CTRL+D. Można to gdzieś może włączyć? Mam wersję Express
Tapniete mobilnie
po zaznaczeniu kilku wariantów spróbuj "ctrl+shift+D" albo "shift+klikniecie na ikonkę zębatki"
Miłego dniamoja www
Przez całe lata nie miałem czasu, aby sprawdzić Capture One - w końcu znalazłem kilka dni, aby poćwiczyć. Pasuje mi ten program znakomicie - w zasadzie większość pracy nad zdjęciem można wykonać w tym programie. A już Local Adjustment - rewelacja. Świetny, pasujący mi interfejs. Kupiłem 8semkę bez wahania.