Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 159

Wątek: Capture One 7

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Capture One 7

Nie ma. Większość po angielsku.
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Kurcze szkoda bo widzę duże możliwości ale z angielskim to tak średnio u mnie po rosyjsku byłoby łatwiej :-). Będzie trzeba się więcej starać.
    Dzięki

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Jeszcze jedno pytanie. Stworzyłem warstwe jestem na niej tworze maske. Oczywiscie to wszystlo na panelu z pędzelkiem, włączam koło barw i chcialem zmienic kolor tam gdzie mam maskę a zmienia się na całym zdjęciu.

w wersji polskiej kliknij na pedzelek -dopasowanie miejscowe po prawej stronie i tam zmieniaj
    Ludzie listy noszą...

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Ok rozumiem tylko zastanawiam się czy jest taka opcja, że robię maskę na warstwie i następnie wybierając miejsce na kole barw zmienia mi się kolor tylko zaznaczonego fragmentu, a u mnie jak ruszam kołem to zmienia się kolorystyka całego zdjęcia.

Miasto
    Kielce

Powinno się zmieniać tylko na obszarze maski z tym, że zmiany na kole muszą być w zakładce z pędzelkiem. Czyli color editor w zakładce local adjustments ( a nie w zakładce color).
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Przepraszam za to, że nie do końca kumam ale dalej nie wychodzi. Chciałbym ogarnąć ten program bo wydaje mi się bardzo fajną alternatywą dla Lightrooma. Dołączam screen z tego co mam zrobione:
    Czerwona maska, na kole pojechałem na maksa żeby było dobrze widać, że efekt jest na całym zdjęciu.

Dopiero zaczyna

Witam. Mam taki problem z Capture One 7 po przeinstalowaniu systemu. Otóż gdy w LOCAL ADJUSTMENTS maluję na drugiej stworzonej warstwie i rozjaśniam bądź przyciemniam zdjęcie po wywołaniu do jpg jest popsute tzn jakby poszatkowane czarnymi wąskimi paskami . Ktoś może zetknął się z takim problemem?

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez tomcio.13 Zobacz posta
    Przepraszam za to, że nie do końca kumam ale dalej nie wychodzi. Chciałbym ogarnąć ten program bo wydaje mi się bardzo fajną alternatywą dla Lightrooma. Dołączam screen z tego co mam zrobione:
    Czerwona maska, na kole pojechałem na maksa żeby było dobrze widać, że efekt jest na całym zdjęciu.
    http://vlep.pl/8qhu5z.jpg
    Balans kolorów (czyli color balance) nie jest wspierany na warstwach. Pod pędzlami działa tylko edytor kolorów (czyli color editor) - całkowicie inna funkcja Ogólnie przez pędzle są obsługiwane tylko zakładki, które mają małą ikonkę pędzelka przy swojej nazwie.

Generalnie przełącz sobie od razu na wersję angielską, bo spolszczenie nie jest do końca dopracowane - np. u mnie zakładki edytor kolorów (w korektach lokalnych) w ogóle nie mogę rozwinąć a w wersji angielskiej color editor działa jak trzeba

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Roby Zobacz posta
    Witam. Mam taki problem z Capture One 7 po przeinstalowaniu systemu. Otóż gdy w LOCAL ADJUSTMENTS maluję na drugiej stworzonej warstwie i rozjaśniam bądź przyciemniam zdjęcie po wywołaniu do jpg jest popsute tzn jakby poszatkowane czarnymi wąskimi paskami . Ktoś może zetknął się z takim problemem?
    Moe spróbuj wyłączyć wsparcie OpenCL. Czasami sterowniki karty graficznej są przyczyną.
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Dzięki działa w końcu, zmiana języka pomogła wcześniej też nie mogłem włączyć edytora kolorów, ale nie połączyłem tego faktu z resztą. Może teraz pójdzie z górki nauka. Dzięki. Pozdrawiam

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów