Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Pasy na zdjęciach z atramentówki

Dopiero zaczyna Awatar lexer
    Miasto
    Lublin / Skarżysko - Kamienna

Domyślnie Pasy na zdjęciach z atramentówki

Witam. Mam problem z drukarką HP DeskJet D2660.
    Na wydrukach pojawiają się pasy. Nie wiem czy to jest spowodowane. Sądziłem, że to kwestia głowicy, która przez dwa lata była napełniana nieoryginalnymi tuszami Inktec'a. Dlatego dziś kupiłem nową głowicę kolorową i dalej to samo. Próbowałem też zmieniać sterowniki. Wydruki wyglądają tak samo na nowej jak i na starej głowicy. Wygląda to tak, jakby rolki źle ciągnęły papier, czy jak... Taki objaw występuję, przy włączonej maksymalnej rozdzielczości, jak i przy zwykłych wydrukach. Na papierze fotograficznym jest to dużo bardziej widoczne. Poradźcie coś, bo wywaliłem już kupe kasy na eksploatacje tej drukarki, a jakość jest tragiczna.

Tak to wygląda (to kwadratowe zdjęcie to makro):

Domyślnie Odp: Pasy na zdjęciach z atramentówki

Zrób kalibrację tonerów a jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie, któryś toner właśnie się skończył (nie sugeruj się, ich poziomem na oko)

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Hi...

Moim zdaniem przyczyną może być brak kontaktu na styku głowicy (ew. uszkodzenie elektroniki) lub farfocel kurzu który wisi pod głowicą. Na rolki to raczej nie wygląda, ale do końca trudno ocenić na podstawie "kawałka".

Pozdrawiam...

Miasto

No to teraz dopiero są jaja: drukarka przestała drukować niebieskim kolorem... co ciekawe bez niebieskiego na wydruku nie ma najmniejszych pasów! rozkręciłem ją, poprawiłem te taśmy które są na wierzchu, przeczyściłem styki, ale nie pomogło...

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

1. Czy nowa głowica to oryginał? zdarzało się nam, że zamienniki również na samym starcie nie działały prawidłowo (chociaż ostatnio i w HP zdarzyło się dwa razy, że głowica odeszła podczas rozpakowywania. Pocieszające jest to że od razu były wymieniane)
    2. Może ten link pomoże: Troubleshooting Print Quality Issues HP Deskjet D2660 Printer | HP
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Miasto

Tak, głowica to oryginał. Pluję sobie w brodę, że kupiłem oryginał i nie działa... Przejrzałem info z linka, ale nic odkrywczego tam nie piszą - po prostu instrukcja eksploatacji i tyle.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czy wszystkie tusze to oryginały?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Głowicę zakupiłem dzisiaj. Nie ma opcji, żeby brakowało tuszu. Tusz czarny nie jest oryginalny. Tzn. głowica to HP, ale nabijana tuszami inkjet. Na czarnym też powstają pasy, ale bardzo delikatne. Aktualnie niebieskiego nie ma w ogóle.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czyli są różne tusze czy jeden rodzaj bo z tego co piszesz trudno to wywnioskować?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Drukarka ma dwa osobne kardridże - jeden czarny, drugi kolorowy - RGB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów