Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Wątek: Leniwe studio

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Odp: Leniwe studio

Zdjęcia z koncertu można zobaczyć https://www.facebook.com/pages/Leniw...69?ref=tn_tnmn
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Podam plan spotkań fotograficznych na czerwiec:

Od 4 06 ( wtorek ) do 7 06 ( piątek ) codziennie od godz 19 Kasia pozuje do portretów.

Modelka Kasia

8 06 ( sobota ) godzina 14 Akt w studio pozuje Kasia

12 06 9 ( środa ) godzina 19 spotkanie z cyklu Akt w studio pozuje Sandra

15 06 ( sobota ) godzina 14 spotkanie z cyklu Akt w studio pozuje Sandra

Modelka Sandra

19 06 ( środa ) godzina 19 Akt w studio pozuje Kasia

Będzie jeszcze spotkanie ze sprzętem w temacie „fotograficzne tło” i koncert. Prowadzę negocjacje z tym zespołem Menele - Bal Balanga [Official Music Video] - YouTube Jak ustalę terminy to je zapodam.

Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Zdziś

Kasia

Miasto
    mazowiecka wioska

Z kół dobrze poinformowanych zbliżonych do Leniwe Studio dowiedziałem się, że w sobotę o godzinie 11 do aktów będzie pozowała Ania. Anett B. (anette_banach) - modelka Katowice, Warszawa, portfolio, zdje Koszt udziału to 100zł. Kontakt przez PW.

Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Z kół dobrze poinformowanych zbliżonych do Leniwe Studio dowiedziałem się, że w sobotę o godzinie 11 do aktów będzie pozowała Ania. Anett B. (anette_banach) - modelka Katowice, Warszawa, portfolio, zdje Koszt udziału to 100zł. Kontakt przez PW.
    Jutro o 19 będzie "powtórka" z Anią dla tych co w sobotę nie mogli.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 18-06-2013 o 20:50

Miasto
    mazowiecka wioska

Wymieniając spostrzeżenia podczas rozmów w kuluarach w czasie trwania jednego z fotograficznych spotkań dowiedziałem się, że muszę zrobić coś z drzwiami. Sięgnąłem wyobraźnią tam gdzie wzrok nie sięga i pomimo wytężonej pracy szarych komórek nie bardzo mogłem zrozumieć jaki jest wpływ drzwi na zdjęcia. W wyniku przeprowadzonego śledztwa tajemnica się wyjaśniła. Są osoby, które trafiają kadrem nie tylko w modelkę ale również w drzwi znajdujące się poza granicą tła. Coś co może się wydawać w teorii oczywiste w praktyce takim oczywistym nie jest. I w teorii jest całkiem proste kiedy mówimy modelce aby coś zrobiła. A jak już zrobi to zrobi a przyjemny wyraz twarzy może nie koniecznie być wyrazem jaki mieliśmy na myśli. A najgorzej jak modelka gadatliwa. Pyta i pyta: a gdzie mam patrzeć? A co z rękoma mam zrobić? A jak mam stanąć? W teorii odpowiedzi są proste ale w praktyce już takie proste nie są. Za to proste jest światło. Błyska i tyle. Niby jest tam jakieś główne, wypełniające czy kontra ale zawsze jest ktoś kto ustawi i można pstrykać. I potem w domu na kompie widać jakieś cienie ale te to pół biedy gorzej jak jakieś plamy światła skądś się pojawiły. Ktoś coś znowu źle ustawił? I o tym jak i co ustawić, światło i modelkę oraz co i jak działa nawet wtedy gdy działać nie powinno porozmawiamy na spotkaniu. W zasadzie na spotkaniach bo będą dwa. W czwartek 4 07 o godz 19 dla działkowców ( tych co w weekend na działki jadą ) i w sobotę 6 07 o 13 Jako, że omówimy zagadnienia, na które odpowiedzi próżno szukać w książkach i sieci a i ja zbyt leniwy jestem aby pracować społecznie koszt spotkania wynosi 150zł a dla przyjaciół królika ( członków klubu ) 100zł Wystarczy puścić sygnał lub SMS na numer 788 80 54 69 a oddzwonimy i umówimy się na spotkanie. Zapraszam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Szczerze powiedziawszy, że przyjmując propozycję liźnięcia „wielkiej polityki” miałem nadzieję, że mnie po kilku dniach wywalą. Pomimo że starałem się jak nigdy dotąd to moja nadzieja okazała się niespełniona. Wychodzę z domu o świcie i często przed świtem wracam. Jednym słowem podpieram się nosem. Nie mniej koniec już bliski i od 19 Lipca mam wakacje. Stąd w wigilię wakacji postanowiłem zorganizować spotkanie w studio https://www.facebook.com/events/137546879785677/

FB ogarnia administrator stąd link. Zapraszam!

Miasto
    mazowiecka wioska

Jako, że mam wakacje czas w końcu trochę poleniuchować. Proponuję w czwartek spotkać się popołudniem na pogawędkę. Nieopodal w krzakach widziałem lodówkę tak, że jest szansa na chłodne napoje. Może jakieś lody? Albo przynajmniej jakiś lód. Już od dawna mi chodzi po głowie aby zrobić coś dla ludzkości... Tak, że wszystkich zapraszam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Zainstalowałem w studio nowy sprzęt jakim są dwa fotele. Bez szaleństwa- wczesna Ikea. Ergonomia pozostawia wiele do życzenia a jest to wynik nowej ustawy tak zwanej śmieciowej. Na śmietniku coraz trudniej znaleźć coś naprawdę wartościowego. Co lepsze sprzęty idą pewnie na recykling a potem na eksport. Nie mniej dopasowując się do fotela przyjmując pozycję półleżącą ( w tej pozycji konieczne jest wciąganie osłonowo witaminy B 12 przeznaczonej dla sportowców aby kręgosłup nie padł ) obserwując występy ekwilibrystyczne fotografa starającego opanować Nikona D800 z 70-200mm umieszczonego na wysokim statywie, nudząc się z lekka poddałem się rozmyślaniom. Co prawda błogostan przerywały pomruki nauczyciela strofujące zarówno modelkę jak i fotografa stawiającego pierwsze kroki w studio. Modelka pewnie już więcej kroków w studio nie postawi. Owszem ładna dziewczyna ale twarz zbyt okrągła. Trzeba unikać en face i skupić się na trzy czwarte bacząc aby nos nie wyszedł za owal twarzy. Jest to bardzo trudne biorąc pod uwagę opanowanie sprzętu na statywie, który ma do tego problemy z ustawieniem ostrości. Trochę mnie to zainteresowało bo w sumie to sprzęt z górnej półki. Zwlokłem się z fotela i stanąwszy na krześle zerknąłem w celownik. I wszystko stało się jasne. Ale nie podpowiadam. Nie ma to jak ktoś po miesiącu lub dwóch dokona samodzielnego odkrycia. Oczywiście o ile się wcześniej nie zniechęci. Co prawda studio wciąga ale nie wszystkich. Nie mniej make up był zrobiony w miarę poprawnie i na początku człowiek się cieszy jak trafi w otwarte oczy modelki. Do tego tło było pięknie oświetlone co w połączeniu z kontrą dawało piękny efekt. Nauczyciel był prawdziwym mistrzem nie tylko oświetlenia ale i opanowania. Ile razy można powtarzać: patrz tu, patrz tam, wyprostuj kręgosłup jednocześnie patrząc na fotografa mówiąc: teraz! A w odpowiedzi: Nie ustawia! Ile to się trzeba nabiegać pomiędzy modelką a monitorem aparatu. Mnie to już się chyba tak nie chce. Wolę sobie popatrzyć i nie powiem przez te kilka godzin ze dwa w porywach do trzech dobrych ujęć widziałem. Ale większość czasu spędziłem na rozmyślaniach więc mogłem coś przeoczyć. Może było jeszcze z jedno ale głowy bym nie dał. A wracając do tematu rozmyślałem nad jesiennym grafikiem spotkań w studio. Będzie kilka atrakcji nie mniej może podpowiecie kogo zaprosić na spotkania autorskie? Może jest jakiś temat, który Was interesuje? Czekam na podpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

"chodzi mi po głowie" pewne nazwisko, ale poczekam na terminarz spotkań. tedy miłego rozmyślania
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów