Tak w skrócie:
Chodzi mi po głowie czy nie stworzyć miejsca fotograficznych spotkań. Może to być fotografowanie ( ale nie warsztaty czy szkolenia ) ale nie koniecznie. Można zorganizować wystawę, spotkanie autorskie, mikro giełdę fotograficzną, jeśli znajdzie się kilku chętnych mogę zaprosić na spotkania osoby mające co nieco do powiedzenia w temacie fotografii jak chociażby Sergiusz Sachno
Chcąc zorganizować jakieś fotograficzne spotkanie w studio zawsze jest tak, że jak ktoś może we wtorek to ktoś inny może w środę. Jednemu pasuje w sobotę a drugiemu w styczniu. Z drugiej strony praca w studio jest pracą indywidualną ze światłem, modelką bądź produktem. Jeden woli prowadzić modelkę a inny jak to jego poprowadzi modelka. Po studyjnych plenerach większość zdjęć jest podobna. Aby osiągnąć jakieś rezultaty nie wystarczy jeden raz. Tych razów trzeba kilka. I to raczej samodzielnie niż w grupie. Na początek proponuję:
Spotkanie w grupie mające na celu omówienie jakiegoś wybranego tematu a następnie indywidualna jego realizacja w studio na przestrzeni powiedzmy miesiąca. Na trzecim spotkaniu omawiamy wyniki i możemy zaprosić autorytet z danej dziedziny. Tematy mogą być różne jak i różne grupy w zależności od zainteresowań.
Pierwsze spotkanie w temacie „portret” odbędzie się w przyszły wtorek 11 12 o godzinie 17 Spotkanie jest bezpłatne.
Jeśli byłby ktoś zainteresowany to zapraszam na PW i proszę o podanie numeru telefonu.