-
Bywalec
Odp: z C 17-85 na C 15-85
p0m,
pytasz czy mam?, ależ oczywiście , jeśli przejrzysz wątek od początku to znajdziesz linka do sampli z tego konkretnego słoika, nie wdawałbym się w dywagacje gdyby nie fakt że nabiłem już trochę fot z niego.
na początku strony piszesz szkła że jedyną różnicą tych szkieł jest 2 mm i lepsza ostrość. nie bronię go, ale różnic pomiędzy tymi szkłami jest więcej , wymieniłem je powyżej i uwierz mi nie po to by chwalić.
to tak jakbym napisał że bronisz tego 17-85 bo go masz 
rozwój?, tylko pytanie czy ktoś szuka rozwoju czy uniwersalnego ostrego ( tak swoją drogą ta ostrość jest deczko przesadzona) obiektywu którego nie ma zamiaru odpinać od puszki.
wiele jest kwestii indywidualnych (przećwiczyłem i 50 1,4 i L 24-105, i 10-22 i kilka innych) teraz potrzebowałem uniwersalnego jednego obiektywu z maksymalnie szerokim kątem, w miarę dużym zakresem ale bez spadków na jakości - taki był właśnie 15-85
1500 pln różnicy? , owszem ale to wynika także z niskiego pozycjonowania cenowego 17-85,
obiektywnie i bez napinki moim zdaniem jeśli jest kaska to warto się przesiąść ,
tak przy okazji uzupełnienie 50tka spacerzooma dla mnie jest bez rozwoju, bardziej lubię pejzaż i brakuje mi ultraszerokiego szkła
Uprawnienia umieszczania postów