Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: YN-565EX kilka pytań

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie YN-565EX kilka pytań

Chcę kupić lampe błyskową, i zastanawiam sie nad YN-565EX. Przed kupnem mam jednak kilka pytań:
    1. Jaka jest szybkość ładowania lampy na świeżych akumulatorkach i jak wygląda spadek szybkości ładowania w czasie ?
    2. Lampa posiada złącze do zewnętrznego zasilania. Czy da się takie zasilanie kupić w polsce i ile to kosztuje ? Czy podnosi ono szybkośc ładowania ?

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie Odp: YN-565EX kilka pytań

No ja bym raczej odradzał, tez się przymierzałem do tej lampki ale na moje szczęście wyprzedziło mnie 3 kolegów. Nie potrafię określić dokładnej liczby błysków po której lampy odmówiły posłuszeństwa ale było to max ok 200. Niby lampa się ładowała z przycisku dawała się czasem odpalić ale z aparatu nie. Wszystkie 3 wróciły do sprzedawców. Ale może już taka usterka nie występuje.
    Co do zasilania zew to zdaje się że we Freepers'ie mieli i wg opisu ma przyśpieszać ładowanie.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Dopiero zaczyna

Tak ale to że padnie to ok. Ale jak szybko się ładuje oraz jak przekłada się zuzycie baerii na ten czas.
    Poza tym zastanawiam się czy samemu nie można by zrobic takiego battery packa samodzielnie, wykorzystując kilka akumulatorków.

Pełne uzależnienie

Ktos pisal ze battrry pack kosztuje 200-300 zl. Battery pack ma na wyjciu wysokie napiecie ktore laduje lampe bezposrednio, wiec zestaw akumulatorow to nie wszystko. YN 565 ma gniazdo battery packa

Dopiero zaczyna

witaj
    bardzo dużo zalezy od akumulatorów... czyli sanyo eneloop traktował bym jako standard ...
    lampa laduje sie ok. 3 sekund...
    dodatkowe zasilanie od Yongnuo masz w dwoch opcjach... battery pack na 6 lub 8 baterii - także yongnuo czyl idedykowane do lampy...
    pozwala wykonać wiecej blyskow i skraca czas ladowania o ok. 40%...
    kosztuje mniej bo 180-190 zł ... moze byc przykrecane jest do gwintu statywu pod body...
    byla jedna wadliwa partia tych lamp... dawno temu
    pozdrawiam
    chawison

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez chawison Zobacz posta
    ...byla jedna wadliwa partia tych lamp... dawno temu
    pozdrawiam
    chawison
    Jeżeli jednak (nie daj Bóg) trafi się bubel gwarancja jest zrealizowana...?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jeżeli jednak (nie daj Bóg) trafi się bubel gwarancja jest zrealizowana...?
    Oczywiście ,że tak... lampa w takim przypadku zazwyczaj podlega wymianie na nowy egzemplarz... ( chyba ,że sprzedający nie daje gwarancji na lampę wtedy klops ) ...
    pozdrowienia
    chawison

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Cytat Zamieszczone przez chawison Zobacz posta
    witaj
    byla jedna wadliwa partia tych lamp... dawno temu
    pozdrawiam
    chawison
    Dawno nie dawno przypadki o których pisałem to czerwiec / lipie.

Pisane z tel, sorki za literówki.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

@Strebor, lipiec czy przedwczoraj jakie ma to znaczenie? Wiesz jak to się skończyło? Szczęściarze dostali egzemplarze wolne od wad, zwrot kasy czy jelenie rogi? Pytam, bo to istotne dla wszystkich potencjalnych nabywców produktów marki Yongnuo. Osobiście wierzę chawisonowi...no ale może są jakieś niechlubne przypadki - chętnie się dowiem.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Mz 3 miesiące to nie tak długo, być może że była to jakaś jedna partia wadliwych lamp, ponieważ odpuściłem śledzenie tematu to chawison może miec rację. We wszystkich 3 przypadkach w końcu był zwrot kasy, w jednym najpierw wymiana lampy i znowu pad i zwrot kasy w drugim bezproblemowo zwrot kas a w trzecim zwrot kasy ale po walce, wszystko zależy od sprzedawcy.
    Ale jeśli się zechcą wypowiedziec jacyś użytkownicy tego modelu to chętnie wysłucham opinii bo muszę nabyć jakąś lampkę a budżet napięty.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów