Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jaki program do obróbki i katalogowania zdjęć?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Halifax

Domyślnie Jaki program do obróbki i katalogowania zdjęć?

Pytanie nie takie głupie jak się wydaje. Kiedyś był Adobe Photoshop, a każda wersja była sporym przeskokiem. Wszystko było w kupie i było OK. Teraz jest jak jest i ciężko mi dobrać coś dla siebie. Aktualnie pracuję na Picasa, Paint.net, Gimp, Hugin i kilku pomniejszych programach, ale chcę kupić i przejść na Photoshopa, ale teraz pytanie którego? Wywołuję RAW'y, potrzebuję trochę HDR'a, strapu, kataloguję ręcznie i teraz nie wiem co najlepiej kupić. Do wyboru mam CS6, Lightroom, Elements. Co kupić?

Coś już napisał Awatar Rafał K

Domyślnie Odp: Co kupić?

Cytat Zamieszczone przez Wojmistrz Zobacz posta
    Pytanie nie takie głupie jak się wydaje. Kiedyś był Adobe Photoshop, a każda wersja była sporym przeskokiem. Wszystko było w kupie i było OK. Teraz jest jak jest i ciężko mi dobrać coś dla siebie. Aktualnie pracuję na Picasa, Paint.net, Gimp, Hugin i kilku pomniejszych programach, ale chcę kupić i przejść na Photoshopa, ale teraz pytanie którego? Wywołuję RAW'y, potrzebuję trochę HDR'a, strapu, kataloguję ręcznie i teraz nie wiem co najlepiej kupić. Do wyboru mam CS6, Lightroom, Elements. Co kupić?
    Ja bym wziął LR (najtańszy chyba z w/w) i pomyślał o pluginach Nik software do niego.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Halifax

CS6 mogę kupić w wersji dla uczniów bo znowu studiuję więc za 20% ceny.

JA bym brał cs6.
    Przy czym ja osobiscie nie trawie skórek lightrooma i pracy w nim. dużo bardziej wole wywoływac w camera raw. Dwa, że dodatkowe opcje w photoshopie zawsze CI się przydadzą, to do zaprojektowania okładki do dvd ze zdjęciami, to do zrobienia dla siebie jakiś prostych ulotek, wizytówek, czy chociażby zdjęcia w tle na fanpege

Coś już napisał Awatar Rafał K

Cytat Zamieszczone przez Wojmistrz Zobacz posta
    CS6 mogę kupić w wersji dla uczniów bo znowu studiuję więc za 20% ceny.
    CS6 też będzie gites, za 20% wartości to bym się nie zastanawiał.

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Jak za 20% ceny to bym brał CS6
    Jednak same rawy szybciej woła mi się w LR, to jakoś obróbkę portretów wolałem w PS znowu...

Aj na początku przeczytałem, że za 20% mniej. Jeśli faktycznie możesz kupić za 20% ceny to tym bardziej w ogole nie ma nad czym się zastanawiać

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Jaki program do obróbki i katalogowania zdjęć?

poprawilem tytul watku.

i prosze o odrobine pomyslunku przy zakladaniu tego typu watkow, bo ogolnikowe tytuly pokroju "Co kupic" i "Co wybrac" na pewno nie przyciagaja chetnych do odpowiedzi. a na pewno irytuja...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Halifax

Raczej chodzi o wersję Adobe, niż ogólne rozważania co do obróbki. Nie wspomnę, że opcja katalogowania mnie nie interesuje, bo kataloguję ręcznie. Nie lubię nic, co chce za mnie zarządzać plikami.

Nie zastanawiaj się tylko inwestuj w CS6 - do katalogowania bridge w komplecie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów