Pokaż wyniki od 1 do 10 z 468

Wątek: [akustyk] z podrozy po swiecie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: [akustyk] z podrozy po Europie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

ja mysle, ze w kontekscie fotografii to AI jeszcze ma daleka droge.
    jest taki fajny cytat, ktory swietnie definiuje fotografie dla mnie:
    "Every other artist begin with a blank canvas, a piece of paper… the photographer begins with the finished product." (Edward Steinchen).
    fotografia nie jest dziedzina sztuki wizualnej, w ktorej sie buduje cos. tak jak AI sklada obraz z gotowych elementow zebranych w sieci. fotografia jest sztuka wyboru. perspektywy, miejsca, momentu. wytrenowac AI do tego to jest inny problem (chyba wiekszy) niz do po prostu doklejania kawalkow gotowych obrazkow.

generatywny AI dla mnie jest mocno meh. jestem zdania, ze moje prawdziwe nieba sa ciekawsze niz wszelkie doklejane "dramatyczne" nieba sztucznej inteligencji (czyli jednak czlowieka, tylko na krzemowych sterydach )
    To wszystko prawda.
    Ale chodziło mi oto że Ty masz "to coś" w tego typu zdjęciach które tutaj prezentujesz że nawet wtedy gdy nie będziemy używać aparatów by zapisać/pokazać swoje wybory/emocje będziesz to robił znacznie lepiej niz wielu z nas

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-11-2023 o 09:30
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów