Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 468

Wątek: [akustyk] z podrozy po swiecie

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: [akustyk] z podrozy po Europie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Jak dla mnie przesadzone z saturacją.
    no wlasnie nie ma za wiele nasycenia. jest duzo niebieskiego, bo balans bieli nie korygowany

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    akustyk.Pokazujesz sporo fajnych fotek.
    Ale na ostatniej nie ma poziomu.Doceniam różnorodność tematyczną
    dziekuje. niekoniecznie sie zgadzam, ale domyslam sie, ze takie zdjecie nie kazdemu sie musi podobac...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wlasnie nie ma za wiele nasycenia. jest duzo niebieskiego, bo balans bieli nie korygowany
    Ja nie twierdzę, że podbiłeś saturację, w programie, tylko że końcowy efekt ma DLA MNIE za bardzo nasyconą tonację, fakt chodzi o niebieski, ale w tym kadrze jest prawie sam niebieski, więc wpływa na odbiór całego zdjęcia.

Spojrzałem przy okazji na wcześniejsze zdjęcia i na 4. też moim zdaniem niebieski jest przenasycony - szelki od plecaka, spodnie i koszulki chłopców, flaga, w tle lampion i bluzka kobiety, a długopis czy co tam trzyma chłopiec pierwszy z prawej, to aż się świeci.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Ja nie twierdzę, że podbiłeś saturację, w programie, tylko że końcowy efekt ma DLA MNIE za bardzo nasyconą tonację, fakt chodzi o niebieski, ale w tym kadrze jest prawie sam niebieski, więc wpływa na odbiór całego zdjęcia.

Spojrzałem przy okazji na wcześniejsze zdjęcia i na 4. też moim zdaniem niebieski jest przenasycony - szelki od plecaka, spodnie i koszulki chłopców, flaga, w tle lampion i bluzka kobiety, a długopis czy co tam trzyma chłopiec pierwszy z prawej, to aż się świeci.
    dzieki. poniekad masz racje
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Mnie się podoba takie niebieskie. Bez zastrzeżeń.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

mniej niebieskie. to samo miejsce, tylko nieco pozniej

www albo tez flickr

Akustyk.... Kope lat
    Napisze ktorko to, co zawsze mi sie nasuwa jak ogladam Twoje zdjecia. A czeka na wrzutki zawsze.
    Zazdraszczam. I nie mowie ironicznie. Masz te fajna ceche fotografowania, ze robisz tzw. widokówki. Ale nie w pejoratywnym sensie. Wręcz odwrotnie. Doceni to tylko ten, kto próbował choć raz zmierzyć sie z własnym miastem i zrobić z niego pocztówkę. To wcale nie jest proste.
    Schludność Twoich zdjec to kadrowanie i walory techniczne. Niemwiem jak to robisz, ale wyłazi do mnie ta ostrość i detale, a wcale nie jest to przeostrzone. Świetnie.
    A łyżką dziegciu będzie wspomniana przez @zysk poziomica, której zapomniales uzyc na ostatniej fotce. No chyba ze to złudzenie, ale i te należy czasem korygować gratulacje!

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Akustyk to klasa od X lat odkąd jestem na forum. To mówiłem ja, Jarząbek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Akustyk to klasa od X lat odkąd jestem na forum. To mówiłem ja, Jarząbek
    a dziekuje!

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Akustyk.... Kope lat
    a nie... to niekoniecznie ja tam Twojego bloga dosc regularnie przegladam, wiec inspiracyjne wzloty i upadki* iczka jak najbardziej sledze, tylko sie nie ujawniam

* - siwy dziadek sie robisz, za duzo w zyciu widziales, to i wiecej na te drugie narzekasz

Napisze ktorko to, co zawsze mi sie nasuwa jak ogladam Twoje zdjecia. A czeka na wrzutki zawsze.
    Zazdraszczam. I nie mowie ironicznie. Masz te fajna ceche fotografowania, ze robisz tzw. widokówki. Ale nie w pejoratywnym sensie. Wręcz odwrotnie. Doceni to tylko ten, kto próbował choć raz zmierzyć sie z własnym miastem i zrobić z niego pocztówkę. To wcale nie jest proste.
    Schludność Twoich zdjec to kadrowanie i walory techniczne. Niemwiem jak to robisz, ale wyłazi do mnie ta ostrość i detale, a wcale nie jest to przeostrzone. Świetnie.
    warsztatowo - dyscyplina pracy (dopoki sie da to statyw, jak sie nie da to bardzo bezpieczne czasy z lapy). a obrobkowo - jest zwykly eksport Lightrooma, niestety plus kompresja Flickra.

warsztat wynika u mnie z nastawienia: mysle o swoich zdjeciach w kontekscie duzych powiekszen (u mnie ekran), a nie znaczkow pocztowych na ekran komorki (dawniej: plfoto) to wymusza i odpowiednia higiene focenia i tez odpowiednie myslenie i uwage nad detalami w kadrze. ale wtedy zdjecia ogladane na duzym monitorze sprawiaja ogromna frajde - teraz mam 4K i to jest kompletny odlot, polecam!!!

co do "widokowek" - zupelnie, ale to zupelnie nie wstydze sie okreslenia "pocztowkarstwo" jako tego co uskuteczniam. zupelnie mi dobrze z tym. a ze nie jest proste to sie zgodze. chociaz osobiscie bardziej mi to dokucza w kontekscie pokazywania zdjec online - dosc czesto publika nie doscenia kreatywnych, wyszukanych ujec (ale to bolaczka kazdego, kto w fotografii wyszedl poza etap pstrykacza).

A łyżką dziegciu będzie wspomniana przez @zysk poziomica, której zapomniales uzyc na ostatniej fotce. No chyba ze to złudzenie, ale i te należy czasem korygować gratulacje!
    posypuje glowe popiolem. jestem pod tym wzgledem nieuleczalnym przypadkiem
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Cześć. Bardzo dobre foto robisz. Ładnie, czysto, schludnie, bez napinania się - fajnie to wszystko pokazujesz tzn. z głową Inaczej mówiąc widać ciekawy styl. Co jeszcze da się zauważyć?....jakość, jakość jeszcze raz jakość!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

zajawka byla, to teraz pelny zestaw. jak zwykle tutaj wybrane fotki a calosc na flickrze: https://www.flickr.com/photos/bartro...57666662774993

miejsce akcji: Lake District, Anglia... przedostatni tydzien kwietnia. wyjazd 21.00 z Holandii, dojazd na 7.00 (8.00 normalnego czasu) nad Ullswater, po drodze 1/2 godzinki kimki w pociagu pod kanalem i moze jakis kwadransik na autostradzie gdzies pod Leeds...
    no ale... raz sie zyje

1

2

3

4

5

6

7

8
    www albo tez flickr

Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów