to zamykamy i tyle) można i skasować
) na innych forach jest to ostro wałkowane.
to zamykamy i tyle) można i skasować
) na innych forach jest to ostro wałkowane.
Idąc dalej tym tokiem rozumowania to trzeba by zamknąć całe forum, bo przecież większość dyskusji tutaj wynika z tego, że ludzie mają różne zdania na ten sam temat.
Nie nie zamykamy. Niby z jakiego powodu mielibyśmy to zrobić?
A co do meritum to okazje nie istnieją. Zawsze albo coś jest tańsze bo ...... albo jest to wynik czyjegoś błędu - no ale za te błędy ktoś prędzej czy później zapłaci i raczej nie będą to Ci Panowie w gangach.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Już nie pamiętam tytułu wątku, ale był tu taki o podobnej tematyce, tylko tam chodziło oto, że była jakaś mega promocja na sprzęt foto i potem komuś (kupującemu) odpisali, że to pomyłka, itd. i chcieli się wycofać z transkacji.
Potem jedni twierdzili, że mili prawo, inni, że nie mieli i był ciągły spór, kto jest uczciwy, a kto nie.
Uważam, że tu się nie da pogodzić wszystkich zdań.
Ależ oczywiście,że masz rację.:-)Uważam, że tu się nie da pogodzić wszystkich zdań.
Ani tu ,ani nigdzie. Lecz tu mamy hydepark więc normalka "Nie o to chodzi by złowić króliczka..."
Dla mnie to nie jest próba wykazania racji [jesli istnieje jedna racja] lecz przedstawianie swoich poglądów.Zawsze przecież można wyjść z "corner speak"
Prawda obiektywna......istnieje ???![]()
Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-10-2012 o 01:17
Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i g...o prawda. (ks. J. Tischner)![]()
Byłbym dumny z siebie gdybym kupił sobie bilet do Japonii lub gdziekolwiek za free. Absolutnie nie widzę żadnej negatywnej kwestii moralnej skorzystania z tej promocji. W Alitalia jest posada CEO, tabuny innych managerów, informatyków i innych obiboków, którzy zgarniają ciężkie pieniądze za funkcjonowanie tej firmy i odwrotnie niż w Polsce to oni są wyłącznie odpowiedzialni za prawidłowość działania firmy w tym promocji lotów z/w Japonii. I tylko oni ponoszą moralną i materialną odpowiedzialność. Jeżeli ta linia lotnicza padnie przez to że sobie polatałem dzięki ich promocji po świecie za free to jest to tylko i wyłącznie ich wina. Zresztą ci co zamówili te bilety dostali maila:
Dear Customer,
Thank you for choosing alitalia.com.
We regret to inform you that your ticket purchase has not been processed.
Any amount debited on your account, will be credited back.
Your Alitalia Customer Center Team
Kupiłeś, zapłaciłes, zarezerwowałeś hotel, samochód itd a oni regret to inform you. Zwrócą ci twoje koszty ?
W internecie jest sporo ofert które robią z klientów idiotów i tylko możemy sobie pogadać do monitora, że ktoś nas usiłuje bezczelnie rolować.
Przykład - nazwa.pl - i dopiero jak dostaniesz fakturę dowiesz się że dostajesz zapłacone usługi na pół roku (jeśli ją przeczytasz uważnie), a z każdego słowa które do ciebie dociera spodziewasz się że na cały rok. Jak chcesz się dowiedzieć co jest grane to ci odpowiedzą, że przecież tak jest w regulaminie. Bardzo proszę znajdź mi to w regulaminie, który możesz sobie wyświetlić i przeczytać wiele razy.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.