Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Problem z 300D

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zabralem w koncu aparat do serwisu. Jakos wczesniej nie bylo mi po drodze a poza tym maja bandyckie godziny otwarcia. Zadzwonilem nastepnego dnia w celu wyceny a babeczka mi ze aparat swietnie dziala tzn wszystkie guziki sprawne. Ja jej mowie ze to nie moze byc prawda ze pewnie w inne zlecenie patrzy. No to dala mi do telefonu technika. No ten oczywiscie z tym samym tekstem ze on nie wie co ma zrobic bo wszystkie guziki dzialają. Zapytal mnie jeszcze: - panie a cos pan tam za oprogramowanie wczytal?!. Ja mowie - no hacka wgralem jak wiekszosc (co mu bede sciemnial i tak nie mam juz gwarancji). Gosciu cos tam postękał i pomruczal pod nosem i stwierdzil ze wyzerowal wszystkie funkcjie CF i wszystkie guziki dzialaja wiec pewnie jakas funkcja blokuje guziki. Pomyslalem sobie no idiota, co ma piernik do wiatraka. Mowie mu ze te guziki to mi tak raz dzialaja a raz nie. On dalej swoje, ze juz dziala i to przez to jego wyzerowanie. Pomyslalem sobie dobra - i tak sie z nim nie dogadam. Jade po aparat. Odbieram. Rewelacja! wszystko dziala. Zacząłem wiec zastanawiać się nad sensem jego diagnozy i.... guziki znow przestaly dzialac po powrocie do domu. Czasem dzialają czasem nie. Czasem kilka dziala podczas gdy kilka innych nie. Nie wim o co chodzi! Nikt naprawde nie mial podobnych problemow?
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 24-11-2005 o 15:00

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Zabralem w koncu aparat do serwisu. Jakos wczesniej nie bylo mi po drodze a poza tym maja bandyckie godziny otwarcia. Zadzwonilem nastepnego dnia w celu wyceny a babeczka mi ze aparat swietnie dziala tzn wszystkie guziki sprawne. Ja jej mowie ze to nie moze byc prawda ze pewnie w inne zlecenie patrzy. No to dala mi do telefonu technika. No ten oczywiscie z tym samym tekstem ze on nie wie co ma zrobic bo wszystkie guziki dzialają. Zapytal mnie jeszcze: - panie a cos pan tam za oprogramowanie wczytal?!. Ja mowie - no hacka wgralem jak wiekszosc (co mu bede sciemnial i tak nie mam juz gwarancji). Gosciu cos tam postękał i pomruczal pod nosem i stwierdzil ze wyzerowal wszystkie funkcjie CF i wszystkie guziki dzialaja wiec pewnie jakas funkcja blokuje guziki. Pomyslalem sobie no idiota, co ma piernik do wiatraka. Mowie mu ze te guziki to mi tak raz dzialaja a raz nie. On dalej swoje, ze juz dziala i to przez to jego wyzerowanie. Pomyslalem sobie dobra - i tak sie z nim nie dogadam. Jade po aparat. Odbieram. Rewelacja! wszystko dziala. Zacząłem wiec zastanawiać się nad sensem jego diagnozy i.... guziki znow przestaly dzialac po powrocie do domu. Czasem dzialają czasem nie. Czasem kilka dziala podczas gdy kilka innych nie. Nie wim o co chodzi! Nikt na prawde nie mial podobnych problemow?
    ewidentnie soft niestbilny....może Microsoft palce w nim maczał...

bluescreen nie wyskakuje?

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pech!
    Chyba najgorsza możliwa przypadłość – raz działa a raz nie.
    Kiedyś elekryk samochodowy w podobnej sytuacji powiedział mi rozkładając ręce: „Przyjedź pan jak to się stanie”. Tyle tylko że jak „to” się działo to samochód nie chciał jakoś jechać.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    ewidentnie soft niestbilny....
    Co masz na myśli mówiąc SOFT? Wewnetrzne oprogramowanie aparatu ? Nie mowimy o firmware?
    A jesli masz racje... TO CO? Droga bylaby to impreza w serwisie?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sprzęt zawsze najlepiej działa w serwisie

Problem softu chyba łatwo wykluczyć, bo wtedy krzaczyłoby się u wszystkich i wymiana wasia<->canon by to rozwiązała. może, że jakaś kość trzymająca soft jest padnięta i gubi dane. Reflaszowanie chwilowo pomaga, a potem dalej się sypie, ale przyznaje, że to dziwna teoria.

Najprędzej wygląda na sprawę mechaniczną, plastik się wygiął i coś nie dociska.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Albo zwykły gówniany zimny lut.
    Jak dla mnie tak czy inaczej serwis pozbył się problemu i ma spokój.
    Nawet nie trochę ale nawet bardzo wkurzające jest takie postępowanie.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Kumpel miał też coś takiego ze swoim 300D. Zdjęliśmy tylną obudowę (5 śrubek, z czego jedna jest zamaskowana na lewo od klawiszy powiększania i pomniejszania oglądanego obrazu). W lewej górnej częsci aparatu (po lewo nad ekranem LCD) jest złączka z taśmą przewodzącą, która m.in. odpowiada za te klawisze. Ona lubi się wypinać. Wpięliśmy ją dokładnie i problemy z działaniem klawiszem zniknęły. Jak nie chcesz tego zrobić sam, polecam jednak serwis. Tylko powiedz im co mają dokładnie zrobić :-) Pozdrawiam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów