Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Problem z 300D

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Problem z 300D

Witam

Mam problem z moim 300D. Pare dni temu nagle przestal dzialac guzik MENU - po prostu nie reagowal. Cos tam zrobilem tzn. wyjalem baterie, wlozylem i poszlo. Troche sie przestraszylem ale jak juz zaczal dzialac to szybko zapomnialem. Niestety dzis podobny problem pojawil sie ponownie i mimo roznych zabiegow nic nie moge wskorac. Wygladalo to tak: w pewnym momencie chialem przestawic przyslone w trybie M. Aby to zrobic w 300D trzeba wcisnac przycisk ekspozycji i krecic kolkiem. Niestety przycisk ekspozycji byl martwy . Wlaczalem, wylaczalem - NIC. Pomyslalem ze moze cos z tym rosyjskim softem i postanowilem go przeinstalowac - nie pomoglo . No wiec wymyslilem ze wgram oryginal od canona. Kiedy wyswietlil sie komunikat iz soft zostal "updated" umarl przycisk SET . W tej chwili nie dzialaja: strzalki, "SET" i mryga kontrolka redukcji czrwonych oczu. Poza tym inne funkcje dzialaja normalnie ale bez strzalek i SET nie moge nic zrobic i nic zmienic w MENU ktore tym razem dziala.

Dodam iz gdy steruje aparatem z komputera poprzez polaczenie USB to przyslone i inne parametry moge zmieniac

POMOZECIE?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Re: Problem z 300D

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Witam

Mam problem z moim 300D. Pare dni temu nagle przestal dzialac guzik MENU - po prostu nie reagowal. Cos tam zrobilem tzn. wyjalem baterie, wlozylem i poszlo. Troche sie przestraszylem ale jak juz zaczal dzialac to szybko zapomnialem. Niestety dzis podobny problem pojawil sie ponownie i mimo roznych zabiegow nic nie moge wskorac. Wygladalo to tak: w pewnym momencie chialem przestawic przyslone w trybie M. Aby to zrobic w 300D trzeba wcisnac przycisk ekspozycji i krecic kolkiem. Niestety przycisk ekspozycji byl martwy . Wlaczalem, wylaczalem - NIC. Pomyslalem ze moze cos z tym rosyjskim softem i postanowilem go przeinstalowac - nie pomoglo . No wiec wymyslilem ze wgram oryginal od canona. Kiedy wyswietlil sie komunikat iz soft zostal "updated" umarl przycisk SET . W tej chwili nie dzialaja: strzalki, "SET" i mryga kontrolka redukcji czrwonych oczu. Poza tym inne funkcje dzialaja normalnie ale bez strzalek i SET nie moge nic zrobic i nic zmienic w MENU ktore tym razem dziala.

Dodam iz gdy steruje aparatem z komputera poprzez polaczenie USB to przyslone i inne parametry moge zmieniac

POMOZECIE?
    soft oryginalny czy zhackowany?
    może przeinstaluj i zobacz jak będzie?
    a jak nie to wywal na śmietnik to szajseo, mowię ci jakem właściciel 300D

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Przeczytaj dokladnie co napisalem - opisalem to dokladnie.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Przeczytaj dokladnie co napisalem - opisalem to dokladnie.
    sorry, linijki mi się pomotały

no to głupia sprawa, trzeba go będzie wyp****

a na serio, może zawilgotnial lub coś takiego? wtedy jakiś procek by padl...jeżeli przyczyna leży po stronie "hardware'u" to może to, inaczej to raczej soft szwankuje...

Domyślnie

nie strasz mnie nawet... Wlasnie czekam na 300d od tego samego allegrowicza... I tez nie bez komplikacji...

pozdr

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wyglada na to iz jest to jakas usterka mechaniczna. Posciskalem mocno obudowe w roznych miejscach i przycisk SET i strzalki zaczely dzialac. Niestety guzik ekspozycji a co za tym idzie przyslony w trybie M dalej nie chce gadac. Szlag by to trafil! A jutro jade nad morze.

Cos mi sie wydaje ze udam sie po powrocie do serwisu. Sam nie chce tykac ale podejzewam ze gdybym go rozkrecil i skrecil to byloby git.

Domyślnie

A czytales tam w warunkach gwarancji?? ze serwis jest w zielonej gorze, a nie w warszawie?
    I chyba trzeba osobiscie zawiezc aparat!
    Zaczynam zalowac ze nie dozbieralem tych 300 zl tylko kupilem u niego... Juz sie zaczely problemy z odbiorem/wysylka aparatu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl
    A czytales tam w warunkach gwarancji?? ze serwis jest w zielonej gorze, a nie w warszawie?
    I chyba trzeba osobiscie zawiezc aparat!
    No niestety taka jest cena jaka trzeba zaplacic przy zakupie za tak niska kwote. Najpierw przejade sie do serwisu w Warszawie i zobacze ile krzykna za przeczyszczenie.

Zaczynam zalowac ze nie dozbieralem tych 300 zl tylko kupilem u niego... Juz sie zaczely problemy z odbiorem/wysylka aparatu.
    Spoko - znam jeszcze dwie osoby ktore u niego kupily i wszystko gra.

Domyślnie

powodzenia, zycze... z doswiadczenia wiem ze z serwisami to ciezko bywa

kfaz
    Guest

Domyślnie

powodzenia, zycze... z doswiadczenia wiem ze z serwisami to ciezko bywa
    Akurat serwis Canona nie jest taki straszny Ja wymienialem u nich elementy obudowy w A70 i zrobili mi wszystko od reki przy okazji dokonujac za free drobnej naprawy (obiektyw nie zawsze sie otwieral) mimo, ze nie mialem przy sobie gwarancji. Ojcu kamere tez szybko zreperowali i nie bylo komplikacji :-)
    Ale moze tak jest jak sie im placi, chociaz ceny nie byly jakies z kosmosu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów