Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Witam wszystkich Jaki obiektyw???

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie Odp: Witam wszystkich Jaki obiektyw???

Pytanie co to "tanio"

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    marfot,
    przeczytaj pierwszego posta
    tanio ma być!!!
    Tanio to jest Tamron 17-50. Propozycja już padła. Kupowałem u Cichego 2 sztuki tego Tamrona dla znajomych i testowałem na gęstej matrycy (550D) a więc z 7D dałby radę.
    Ostrość była bardzo O.K., kolory - wiadomo (musztarda), nawet AF jakoś tam spokojnie dojeżdżał do celu. Ale jak sobie pomyślę o skojarzeniu wypasionego AF w 7D z wiertarką Tamrona to jakoś mi szkoda.
    Winowajcą jeśli chodzi o ustawienie myślenia o obiektywie jest to zaawansowane body ??:
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    Tarnobrzeg

Dokładnie, do 7D wziąłbym coś z szybszym AF Żeby wykorzystać potencjał tego body.
    Jeśli budżet ograniczony - T 17-50, przynajmniej na jakiś czas, plus ewentualnie 50/1.8
    Jeśli budżet większy - Wziąłbym C17-55.

--- Kolejny post ---

Nie pisze o Sigmach, bo nie miałem/nie znam się , to nie będę się wypowiadał

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Dokładnie, do 7D wziąłbym coś z szybszym AF Żeby wykorzystać potencjał tego body.
    Jeśli budżet ograniczony - T 17-50, przynajmniej na jakiś czas, plus ewentualnie 50/1.8
    Jeśli budżet większy - Wziąłbym C17-55.

--- Kolejny post ---

Nie pisze o Sigmach, bo nie miałem/nie znam się , to nie będę się wypowiadał
    To ja dodam, że ta najnowsza sigma wypada lepiej w testach i w użytkowaniu od Canona, a problemow z AFem nie uświadczyłem nigdy :-). Ale widadomo - trzeba przebierać, aby trafić dobrą sztukę, albo kupić w ciemno i wysłać na kalibrację :-)
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Przepraszam, że się wtrącam Mam jednak pytanie. Czy do Canona SX20IS można dołączyć jakikolwiek obiektyw? Filtr można założyć na specjalny adapter. Jak to jest tutaj w tym przypadku? I jaki pasowałby do niego?

Coś już napisał Awatar Rafał K

Cytat Zamieszczone przez 13playlife Zobacz posta
    Witam wszystkich jestem nowa ale mam nadzieję, że się jakoś tutaj połapie. Od dzisiaj jestem użytkownikiem 7D kompletnie zielona jestem w temacie ale szybko się uczę. Jeszcze raz pozdrawiam.
    A teraz pytanko jaki obiektyw powinnam kupić na początek?? Mam 70-300 APO DG sigmę. Ale potrzebuję coś nie drogiego ale bardziej uniwersalnego no i bliższego
    Uniwersalny zakres do cropa ma np. ef-s 15-85. Fajnym szkłem "do wszystkiego" jest też 18-200 IS - ale masz już tę sigmę, więc polecam ten pierwszy

Skoro dopiero co nabyłaś/nabyłeś aparat to podejrzewam ze nie masz jeszcze do konca sprecyzowanej "specjalizacji" focenia, co za tym idzie polecam taniutki 50/1.8 ( niska cena + dobra jakość), popstrykasz troche na nim, zobaczysz czego Ci brakuje i wtedy będzie można dalej myśleć

Miasto
    Katowice

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Kilka rad naprawdę uznaję za cenne i dziękuję. Co do odpowiedzi typu, że jak ktoś kupuje 7D to ma pojęcie o fotografii to dam pożywkę takim osobnikom - nie nie mam pojęcia, i nie kupiłam aparatu dla szpanu - za duży żeby tak się z nim nosić he he ... Ale się uczę i ćwiczę i czytam no i w końcu jak zrobię zdjęcia, które będą nadawały się do publikacji to pokażę na razie kupię 50/1.8 i jak już będę wiedziała co kręci mnie najbardziej to kupię coś porządnego... Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc...
    Ostatnio edytowane przez 13playlife ; 02-12-2012 o 23:47

Miasto
    Tarnobrzeg

Zawsze lepsze body to większe możliwości
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Cytat Zamieszczone przez 13playlife Zobacz posta
    ... na razie kupię 50/1.8 i jak już będę wiedziała co kręci mnie najbardziej to kupię coś porządnego...
    Za "psie pieniądze" dostaniesz także używanego plastikowego Canon-kit'a 18-55 - gorszy optycznie od 50f1,8II ale ma tą przewagę, że zoom, więc zamiast pamiętać, kiedy na 50/1,8 było Ci za wąsko, sprawdzisz ogniskową we właściwościach zrobionych fotek. Ot, taka moja drobna podpowiedź :-)
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów