Tolek, czy af stuka parę razy gdy po zogniskowaniu przytrzymasz spust wciśnięty do połowy ?
Tolek, czy af stuka parę razy gdy po zogniskowaniu przytrzymasz spust wciśnięty do połowy ?
Nie. Wydaje tylko normalny dźwięk silnika podczas ogniskowania. Jak już złapie ostrość to milczy.
C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX
No niestety, napaliłem się jak szczerbaty na suchary, chciałem przyoszczędzić i po raz kolejny dostałem za swoje.![]()
C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX
Nic by mu to nie dało nawet jakby miał kontakt ze sprzedającym i kupił przez allegro. Używał szkło od stycznia i nagle się czegoś dopatrzył. Przecież mógł przez ten czas zrobić z tym obiektywem wszystko. Każdy sprzedający jeśli jest osobą fizyczną odesłałby Cię z kwitkiem. Idz z tym sprzętem do serwisu na ekspertyze i zobacz co Ci powiedzą bo i tak nie masz innego wyjścia. Lepiej go naprawić niż mieć takiego bubla.
W tej sytuacji proponuję ruch za rozsądne pieniądze. Wyślij szkło na Żytnią, diagnostyka nie jest droga. Przynajmniej będzie wiadomo na czym stoisz.
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM
Ten obiektyw jest uszkodzony, a wiecie dlaczego? Bo w takiej cenie to musiał "spaść z TIRa"Next time będziesz ładnie kupował w sklepie i z gwarancją. Tutaj nic się nie da chyba zrobić - cena serwisowania może być bardoz wysoka.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
wg mnie szkiełko jest rozkalibrowane po wcześniejszym rozmontowaniu (np w celu naprawy,czyszczenia itp).
Prosze o ,,cynk'' po powrocie szkiełka z Zytniej.
Powodzenia.