Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: EF 24-70 2.8 L - mydło

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: EF 24-70 2.8 L - mydło

Tolek, czy af stuka parę razy gdy po zogniskowaniu przytrzymasz spust wciśnięty do połowy ?

Dopiero zaczyna Awatar Tolek
    Miasto
    Łask / Jelenia Góra

Nie. Wydaje tylko normalny dźwięk silnika podczas ogniskowania. Jak już złapie ostrość to milczy.
    C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX

Domyślnie Odp: EF-S 24-70 2.8 L - mydło

Cytat Zamieszczone przez Tolek Zobacz posta
    Nie. Kupiłem nówkę. Normalnie aukcja była wystawiona na allegro, że nówka, że gwarancja itd. Jak zadzwoniłem, że jestem zainteresowany, to powiedział, że sprzęt sprowadzany z Niemiec. Z tym że zaczął coś kręcić, że chce ominąć prowizję allegro, że coś tam coś tam i ostatecznie zrobiliśmy tak, że 2000 wysłałem przelewem, a on wysłał szkło za pobraniem na 2400 bodajże. No i nie mam teraz nijak udokumentowanej transakcji, nie mam nawet żadnego kontaktu do faceta, jedynie dane jakiejś kobiety, na której konto robiłem przelew. A karta gwarancyjna jest pusta i zauważyłem to dopiero wczoraj... Tak to jest, jak się za bardzo napali na coś.

Tolek chłopie ... kupujesz szkło nowe na gwarancji i po 10 miesiącach orientujesz się, że gwarancja jest pusta ? Czyli,

że gwarancji niet !

Po kiego grzyba było kombinować z zakupem poza allegro ?

Dopiero zaczyna Awatar Tolek
    Miasto
    Łask / Jelenia Góra

No niestety, napaliłem się jak szczerbaty na suchary, chciałem przyoszczędzić i po raz kolejny dostałem za swoje.
    C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX

No niestety, napaliłem się jak szczerbaty na suchary, chciałem przyoszczędzić i po raz kolejny dostałem za swoje.

Po raz kolejny ? Może czas zacząć .... myśleć

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: EF-S 24-70 2.8 L - mydło

Raz, że nie mam gwarancji; dwa, że nie mam dowodu zakupu; trzy, że nie mam żadnego kontaktu ze sprzedawcą;
    Dokonywałeś przelewu na jego konto, otrzymałeś od niego przesyłkę pobraniową, prowadziłeś z nim korespondencję mailową i nie masz żadnych danych kontaktowych

Uzależniony

Nic by mu to nie dało nawet jakby miał kontakt ze sprzedającym i kupił przez allegro. Używał szkło od stycznia i nagle się czegoś dopatrzył. Przecież mógł przez ten czas zrobić z tym obiektywem wszystko. Każdy sprzedający jeśli jest osobą fizyczną odesłałby Cię z kwitkiem. Idz z tym sprzętem do serwisu na ekspertyze i zobacz co Ci powiedzą bo i tak nie masz innego wyjścia. Lepiej go naprawić niż mieć takiego bubla.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

W tej sytuacji proponuję ruch za rozsądne pieniądze. Wyślij szkło na Żytnią, diagnostyka nie jest droga. Przynajmniej będzie wiadomo na czym stoisz.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Ten obiektyw jest uszkodzony, a wiecie dlaczego? Bo w takiej cenie to musiał "spaść z TIRa" Next time będziesz ładnie kupował w sklepie i z gwarancją. Tutaj nic się nie da chyba zrobić - cena serwisowania może być bardoz wysoka.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Dopiero zaczyna

wg mnie szkiełko jest rozkalibrowane po wcześniejszym rozmontowaniu (np w celu naprawy,czyszczenia itp).
    Prosze o ,,cynk'' po powrocie szkiełka z Zytniej.
    Powodzenia.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów