Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: POMOCY wychodzą czerwone zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: POMOCY wychodzą czerwone zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Gerdox Zobacz posta
    Spróbuje ale jeszcze jedna fotka
    http://imageshack.us/a/img194/6075/img0039am.jpg
    No i? A wiesz w ogóle, co to jest balans bieli? Próbowałeś robić zdjęcia w RAW? Zdajesz sobie sprawę, że jesieni o zachodzi e słońca wszystko będzie czerwonawe?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Mi to wygląda na przestawiony PictureStyle.

Wyzeruj wszystko a najlepiej przywróć wszystko do fabrycznych w aparacie i zrób zdjęcie ponownie, najlepiej takie, które ma bardzo różne kolory.
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie

A w wizjerze też wszystko jest czerwone? Jeśli tak to wina obiektywu a jeśli nie to wina aparatu (ustawienia lub usterka).

Pełne uzależnienie

Może zacznij od ustawienia balansu bieli w aparacie, żeby chociaż wykluczyć błąd pomiaru...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

White Balance = auto (0)
    Scene Capture Type = standard (0)
    tyle z exifa

nie wiem na ile "auto" w 600tce daje sobie radę, ale wątpię, żeby było bezbłędne ;-)

ja bym się bardziej martwiła tym, że te foty są nieostre ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec

A może czas naświetlania był tak długi że Autor naciskał przycisk spustu latem, a naświetlanie kończyło się juz jesienią?

Dziękuję za odpowiedzi ale nie wszystkim bo co niektórzy myślą,że wszyscy tak jak oni są ALFĄ i OMEGĄ.Pozdrawiam

Miasto
    Gdańsk

Gerdox, mam takie nieodparte wrażenie, że dałbyś radę rozwiązać ten "problem" zaglądając do instrukcji aparatu

I nie denerwuj się tak, bywały tu takie wątki z "trywialnymi" problemami pisane tylko po to, żeby wywołać niepotrzebną dyskusję i trollowanie.
    Dlatego do tego typu postów większość użytkowników podchodzi sceptycznie ;-)

Dokup sobie jeszcze do sprzętu jakąś literaturę (typu seria "bez tajemnic"), będzie Ci łatwiej
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Według mnie takie fora są stworzone żeby pomóc innym,a nie pokazywać innym jaki ktoś wszechwiedzący który nie ma chęci podzielić się wiedzą i doświadczeniem.Niektóre osoby mnie nakierowały i sobie poradziłem z tym "problemem" i tym osobą jeszcze raz dziękuję i Tobie najeli również i coś sobie kupię:smile:Pozdrawiam

Miasto
    Gdańsk

No ale też takie fora nie są stworzone po to, żeby cytować fragmenty instrukcji aparatu

Jakbyś tu wkleił 4 fotki, na różnym balansie bieli, i spytał się o co chodzi, bo cokolwiek nie ustawisz to jest źle, to ok. Coś zrobiłeś, pokombinowałeś, nie wychodzi, pytasz.

Ale tutaj to troszku lenistwo i łatwizna wyszła... I nie dziw się, że niektórych to drażni

To tak na przyszłość
    Oczywiście służymy pomocą w każdej sprawie, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów