Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Manfrotto 055XPROB + 501HDV

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Manfrotto 055XPROB + 501HDV

Witam!
    Czy ten statyw i głowica będą nadawać się zarówno do filmowania jak i do fotografii? Chciałbym robić i zdjęcia i filmy, a nie za bardzo chcę kupować 2 głowice. Do tej pory miałem jakiegoś taniego Velbona DF-60, który jest w porządku, ale denerwuje mnie w nim plastikowość, nieprecuzujność i za mała waga. Proszę o pomoc, jak jest z używaniem głowicy wideo do fotografii? Czy będzie łatwiej, trudniej niż z głowicą przeznaczona do zdjęć? Proszę o pomoc.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Manfrotto 055XPROB + 501HDV

Dlaczego nie 701HDV?

Dopiero zaczyna

Ten statyw na pewno nadaje się zarówno do fotografii jak i filmowania, natomiast ta głowica jest typowo filmowa - nadaje się też do fotografii ale w ograniczonym zakresie, tzn. nie mozna ustawić aparatu bokiem na takiej głowicy więc zdjęcia pionowe będą problemem.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez box4 Zobacz posta
    Ten statyw na pewno nadaje się zarówno do fotografii jak i filmowania, natomiast ta głowica jest typowo filmowa - nadaje się też do fotografii ale w ograniczonym zakresie, tzn. nie mozna ustawić aparatu bokiem na takiej głowicy więc zdjęcia pionowe będą problemem.
    pozdrawiam
    Frotka ma " łamana" kolumnę więc od biedy będzie się dało

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Frotka ma " łamana" kolumnę więc od biedy będzie się dało
    Masz calkowita racje kolego, lecz box4 mial na mysli glowice jesli dobrze zrozumialem ?!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Masz calkowita racje kolego, lecz box4 mial na mysli glowice jesli dobrze zrozumialem ?!
    Dlatego dostał odpowiedź, że sama głowica jest typowo filmowa i nie ma możliwości odchyłu do pionu (trudniej popsuć i parę innych plusów), jednak zestaw głowica + wspomniane nogi dają już taką możliwość.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez box4 Zobacz posta
    pozdrawiam
    Owszem, samej głowicy nie, ale można obrócić całą kolumnę tych nóg o 90*, więc nie masz do końca racji z tymi ograniczeniami.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Taka głowica jest dość ciężkawa. Taki moim zdaniem zestaw doniczegowaty . Do kamery nogi zdecydowanie za mało stabilne, a do fotografii jednak upierdliwa głowica.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do kamery nogi zdecydowanie za mało stabilne
    Rozumiem, że sprawdzałeś?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Rozumiem, że sprawdzałeś?
    Oczywiście.
    Jest dokładnie jak napisał kolega wyżej. Do tego Frotka robi genialne statywy video - wielokrotnie tańsze od odpowiedników konkurencji wiec po co się męczyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów