Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Prawdziwy zawodowiec ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Prawdziwy zawodowiec ;-)

Witam.
    Robiłem zdjęcia podczas otwarcia hali sportowej. Goście, oficjalne przemówienia itd. W połowie sali rozstawieni kamerzyści i fotografowie. Jeden fotograf (znany w mieście) stwierdził chyba, że podstawa to być w samym centrum wydarzeń. Za nim w rogu na podłodze obok bramki leży jego obiektyw. Po prostu prawdziwy zawodowiec

6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Prawdziwy zawodowiec ;-)

Ja widziałem kiedyś jak przy pomocy kartki wyrwanej z notesu na poczekaniu zrobił "prawdziwego softboxa" na kukułke, jego podstawowym szkłem jest 17-40 na cropie (wszytko jedno czy to otwarcie wystawy w ciemnych piwnicach biblioteki czy mecz na stadionie) ale faktycznie pare razy zwróciłem uwage, że powinien dostac po gębie za to "łażenie" ale żeby byc sprawiedliwym to raz na gali KSW zapytał czy może stanąc obok, i czy nie bedzie przeszkadzał (pewnie oniesmieliły go canon 400mm pożyczony na ta okazję i moje 70-200 przewieszone przez ramię na drugim body)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Panowie bo grunt to być blisko akcji ;-)
    Kiedyś jakiś znany fotograf powiedział ze jeśli Twoje zdjęcia nie są dobre to znaczy że nie byłeś wystarczająco blisko - chyba jakoś tak to było :-)

Uzależniony

i wbudowana lampka wyskoczyła:grin:

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Panowie bo grunt to być blisko akcji ;-)
    Kiedyś jakiś znany fotograf powiedział ze jeśli Twoje zdjęcia nie są dobre to znaczy że nie byłeś wystarczająco blisko - chyba jakoś tak to było :-)
    wielu to powtarza, cytuje, przytacza. do tego stopnia, że moja zapytała czy jest jeszcze jakiś inny znany cytat Roberta Capy, bo nawet na okładce Bractwa Bang Bang jest ten...

--- Kolejny post ---

a odnośnie zawodowca. ten to jeszcze luzik, są tacy co na 12-24 albo 10-20 wszystko robią, Ci to są blisko akcji

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Ale zarabia kasę? Z tego co zrozumiałem to zarabia (skoro znany w mieście). A Wy zarabiacie?
    Robić dobre zdjęcia to jedno. Robić na zdjęciach pieniądze to drugie. Co nie znaczy, że jak ktoś to drugie robi to to pierwsze też potrafi. Czasem ale nie zawsze.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Ale zarabia kasę? Z tego co zrozumiałem to zarabia (skoro znany w mieście). A Wy zarabiacie?...
    Bo Naczelny świnia!
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Ale zarabia kasę? Z tego co zrozumiałem to zarabia (skoro znany w mieście). A Wy zarabiacie?
    Robić dobre zdjęcia to jedno. Robić na zdjęciach pieniądze to drugie. Co nie znaczy, że jak ktoś to drugie robi to to pierwsze też potrafi. Czasem ale nie zawsze.
    pan S. pracuje w gazecie dla której ja tez kiedyś cos robiłem, i uwierz nie są to ŻADNE pieniądze, a teraz dla jasności- TAK zarabiam na zdjęciach, a czy jestem znany... tego nie wiem
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 16-10-2012 o 18:05
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    pan S. pracuje w gazecie dla której ja tez kiedyś cos robiłem, i uwierz nie są to ŻADNE pieniądze
    ŻADNE tzn. pracuje charytatywnie? Czy może wręcz dokłada do interesu?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    ŻADNE tzn. pracuje charytatywnie? Czy może wręcz dokłada do interesu?
    żadne- w sensie "szkoda sobie d..e zawracać:-P

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów