Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Kalibracja obiektywu pod body

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Kalibracja obiektywu pod body

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Może któryś z forumowiczów wie ( na odpowiedź serwisu nie liczę) czy dostrajając obiektyw do body dane są zapisane w obiektywie i podpinając go do drugiego body te dane są brane pod uwagę, czy zapisywane w pamięci aparatu co skutkowałoby wysyłaniem każdego body do wgrania tej poprawki...?! Sprawdziłbym sam ale w tej chwili mam jedno body cyfrowe i analoga.
    Gdy serwis kalibruje obiektyw do body, to korekta jest zapisywana w obiektywie, nie w body. O ile pamiętam, serwis już to tutaj tłumaczył, lub co najmniej można to jasno wywnioskować z zamieszczonych w tym wątku wypowiedzi. Dlatego dany obiektyw po kalibracji do jednego body, będzie siłą rzeczy, od tej pory inaczej współpracować z innym body - niekoniecznie lepiej.

Cytat Zamieszczone przez Mylkes Zobacz posta
    widać nikt nie wie a mnie taka informacja by usatysfakcjonowała, patrząc na to, że z serwisu jasno się tego nie dowiemy....
    J.w.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Gdy serwis kalibruje obiektyw do body, to korekta jest zapisywana w obiektywie, nie w body.
    Z tego co mi wiadomo, to nie masz racji i korekcja pod konkretny egzemplarz szkła jest także zapisywana w body.
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Z tego co mi wiadomo, to nie masz racji i korekcja pod konkretny egzemplarz szkła jest także zapisywana w body.
    Jednocześnie w obiektywie i w body? Jaka w tym logika? I co, w takim 550D można zapisać aby rozpoznawał konkretny egzemplarz szkła i dawał korektę? Bez urazy - toż to pobożne życzenia wyznawców Kościoła Miłościwie Nam Kupujących.
    Z resztą, serwis już tłumaczył w tym wątku jak jest z kalibracją.

Uprawnienia umieszczania postów