Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Solidność sprzętu...

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie Solidność sprzętu...

Podzielę się swoimi przeżyciami sobotnio-niedzielnymi, po których skoczyło mi ciśnienie na maxa :-(
    Miałem przyjemność brać udział w niewielkiej imprezce taneczno-alkoholowej na którą oczywiście wzięłem swojego "trabanta" i 420ex.
    Organizatorka miała Canona 300V i również 420ex, która stała się bohaterką impry ;-)
    A teraz meritum całego zajścia... około 4 rano jak już się spakowałem do domciu, nieszczęśliwie zawadziłem o pasek 300V (leżącego sobie beztrosko na osłonie grzejnika), że całość walnęła o terakotową podłogę z wysokości 1,5m :-(
    Pierwszy wrażenie... jestem absolutnie trzeźwy :-)
    Podniosłem sprzęt z nadzieją, że trzyma się kupy... niestety :-(
    Pierwszy rzut okiem i widzę bebechy lampy, połamaną obudowę... Od razu właścicielce powiedziałem, że oddaje jej swoją lampę, a zwłoki zabrałem ze sobą.
    W drodze do domu układałem już treny ku czci :-(
    Niedzielnego popołudnia nabrałem odwagi i wyjęłem lampę żeby ją dokładnie obejrzeć i tu zdziwienie.
    Pomimo takiego uderzenia okazało się, że puścił plastik obudowy przy dwóch wkrętach obudowy przy stopce oraz wyskoczył wtyk z gniazda złącza stopki.
    Dwie minikropelki "Kropelki", wtyk w gniazdo i... działa!
    Body 300V równiez działa bez zarzutu :-)
    Miałem dawno temu taki przypadek z jakąś prostą lampą Minolty ale wtedy musiałem zamiatać podłogę żeby pozbierać wszystkie części ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekB
    Pierwszy wrażenie... jestem absolutnie trzeźwy :-)

a tak na serio to dobrze że wszystko skończyło się
    w miarę dobrze i ze stratą dużej ilości nerwów i kilku kropel kropelki.
    z mojej ręki "ZOSTAŁ WYTRĄCONY" dosłownie telefon SEk700i - na 4tym piętrze w bloku pokazywałem jednej osobie płci "mniej opanowanej" jakiś fragmencik jakiegoś horroru. telefon był kumpla.kobietce chyba się horror nie spodobał - odwróciła głowę i automatycznym gestem machnęła ręką w moim kierunku. telefon leciał długo, odbił się ze 3 razy... reszta jest milczeniem. 600 zł w plecy
    Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 10-02-2006 o 11:49
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kolega mi opowiadał, że po zatrudnieniu się jako admin w nieistniejącym już Apeximie, otrzymał z magazynu - a były to lata startowe telefoni GSM - nowiuteńki telefon, który wtedy kosztował spore pieniądze. Wychodząc z magazynu oglądał to cudo ówczesnej techniki, schodząc po schodach. I potknął się na nich, a telefon elegancko walnął o kant schodka rozstrzaskując się na drobiazgi. Kumpel zawrócił do magazynu po następny egzemplarz...

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozmawialem kiedys z fotpreporterem majacym na szyi Canona F-1. Opwiedzial skad go ma. Otoz jego kolega, inny fotoreporter, focil na motocrossie. Jakos tak nieszczesliwie podszedl, ze na glowe i aparat spadl mu, skaczacy wlasnie, motocykl. On do szpitala. W F1 strzaskal sie pryzmat i caly aparat sie "przekosil" tzn patrzac na aparat od tylu jest on +/- prostokatem. Ten byl juz tylko rownoleglobokiem (spod aparatu i bok, na ktorym sa zawiasy tylnej scianki, nie tworzyly kata prostego). Moj rozmowca odkupil wiec to co z F-1 pozostalo i oddal do serwisu. Tam wyprostowali aparacik, zalozyli nowy pryzmat i F1 sluzyl dalej jako narzedzie pracy.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo komórki to trzeba kupować pancerne.
    Moje dotychczasowe komórki przetrwały:
    *leżenie na mrozie prze całą noc
    *rzut przez pół tramwaju (to niechcący było )
    *liczne upadki na beton
    *nie licząc już wielkiej ilości upadków z biurka na podłogę.

Kruczek: Nokię miałem tylko 3110. ;D
    Kruczek2: jak się wymieni bateryjkę w tej nokii, to dalej ona działa!
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Bo komórki to trzeba kupować pancerne.
    Moje dotychczasowe komórki przetrwały:
    *leżenie na mrozie prze całą noc
    *rzut przez pół tramwaju (to niechcący było )
    *liczne upadki na beton
    *nie licząc już wielkiej ilości upadków z biurka na podłogę.

Kruczek: Nokię miałem tylko 3110. ;D
    Kruczek2: jak się wymieni bateryjkę w tej nokii, to dalej ona działa!
    Jak juz tak offtopujemy - jak mialem swego czasu nokie 5130, to za kazdym razem kiedy ktos sie ze mnie nabijal jaki to ja mam telefon (bo juz wtedy byl, powiedzmy sobie szczeze - starociem ), to mowilem: "Tak ? A Twoj porafi cos takiego ?" Po czym bralem go i ze stoickim spokojem rzucalem o ziemie, pozniej skladalem go z powrotem do kupy, wlaczalem i dzialal - opad szczek gwarantowany
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

hehehe spoko gdzieś na północy w Szwecji czy Norwegii jest konkurs rzutu komórką na odległość

Domyślnie

a rzucił ktoś z was dSLR-em o ziemie?? Albo upadł komuś??

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

mi ostatni z wysokości dorosłego człowieka upadł 100-300 na szczęście na dywan i na stope i nic mu się nie stało.Pozdrawiam.
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

mojej eks przetarł się z jednej strony pasek od G5.byliśmy w górach, miała go zawieszonego na szyi... rozpadł się na kawałeczki po uderzeniu w skałę.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów