Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jak mógł wyglądać postprocess ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jak mógł wyglądać postprocess ?

Pojechane te fotki z USA. U mnie wygląda to bardziej na pseudo HDR niż zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Mi się to nie podoba jeśli chodzi o obróbkę. Twarze jak spalone - przesadzony kontrast i ew. clarity, do tego marchewkowe kolory.
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    usa

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Mi się to nie podoba jeśli chodzi o obróbkę. Twarze jak spalone - przesadzony kontrast i ew. clarity, do tego marchewkowe kolory.
    No coz jak juz inni odchodza od zadanego pytania na temat post production to doloze swoje 3 grosze. Zdjecia sa typowe dla polskiego czerwonego dywanu, giecia szerokim katem i lamanie perspektywy. Chociaz jest tam wspanialy przyklad "strzalu" w stylu I Sekretarz przemawia. No coz ale czasem nie wiadomo jakby sie fotograf staral to i tak jest to trudne zadanie aby celebryte pokazac jako polityka i meza stanu. Te zdjecia sa po prostu sponsorowane i nie ma co sie czepiac zayebistych kolorkow - z przegieciem wyciagania cieni, ktore zawsze daje zludzenie ze bylo mieszane HDR. Zanim post zostanie w zmoderowany jeszcze taka uwaga najzupelniej powaznie. Nasza para prezydencka nie nie ma szczescia do mediow, w tym do "smiesznych" fotografii. Przykladem jest zdjecie chyba nr 10, na ktorym nasz Prezydent wyglada jakby chcial sie rzucic na szyje figurze amerykanskiego wojskowego (nie kojarze tego pomnika). Nie wiem co "autor" mial na mysli i po co to zdjecie znalazlo sie na oficjalnej stronie Prezydenta RP.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Tak BTW, na 3 jest plama na niebie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

IMHO obecnie panuje jakaś dziwna moda aby z lustrzanek uzyskiwać zdjęcia jak z amatorskich maleństw.

Dyskusja niepotrzebnie zdryfowała z fotografii na spory.Padło pytanie,są odpowiedzi.Więcej szczegółów można uzyskać od autorów zdjęć.
    Zamykamy.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów