Pojechane te fotki z USA. U mnie wygląda to bardziej na pseudo HDR niż zdjęcia.
Pojechane te fotki z USA. U mnie wygląda to bardziej na pseudo HDR niż zdjęcia.
Mi się to nie podoba jeśli chodzi o obróbkę. Twarze jak spalone - przesadzony kontrast i ew. clarity, do tego marchewkowe kolory.
Miłego dniamoja www
No coz jak juz inni odchodza od zadanego pytania na temat post production to doloze swoje 3 grosze. Zdjecia sa typowe dla polskiego czerwonego dywanu, giecia szerokim katem i lamanie perspektywy. Chociaz jest tam wspanialy przyklad "strzalu" w stylu I Sekretarz przemawia. No coz ale czasem nie wiadomo jakby sie fotograf staral to i tak jest to trudne zadanie aby celebryte pokazac jako polityka i meza stanu. Te zdjecia sa po prostu sponsorowane i nie ma co sie czepiac zayebistych kolorkow - z przegieciem wyciagania cieni, ktore zawsze daje zludzenie ze bylo mieszane HDR. Zanim post zostanie w zmoderowany jeszcze taka uwaga najzupelniej powaznie. Nasza para prezydencka nie nie ma szczescia do mediow, w tym do "smiesznych" fotografii. Przykladem jest zdjecie chyba nr 10, na ktorym nasz Prezydent wyglada jakby chcial sie rzucic na szyje figurze amerykanskiego wojskowego (nie kojarze tego pomnika). Nie wiem co "autor" mial na mysli i po co to zdjecie znalazlo sie na oficjalnej stronie Prezydenta RP.
Zamykamy.