Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Krol sredniego formatu? Hasselblad...

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie Odp: Krol sredniego formatu? Hasselblad...

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    To taka mała, prowokacyjna ciekawostka Dużo się pisze o legendarnej jakości Zeissów systemu V, tymczasem mało kto słyszał o nieprzeciętnej jakości optycznej systemu Mamiya 7 - Twoją wypowiedź dotyczącą niezrównanej jakości CF 150/4 wykorzystałem więc jako pretekst do tego, by wspomnieć o tym ciekawym dalmierzu.
    Jest OK, ja na mamiya robilem tylko na M645 i bardzo ja lubie, a jest tam tez bardzo dobra 150/2.8 i 80/1.9, reszta obiektywow w granicach przecietnej. Natomiast ja mam sampla z Sonnar 150/4, ktorego porownywalem z innymi obiektywami na cyfrze. Niestety oryginalny plik PEF ze zdjeciem z Sonnar'a poszedl w powietrze wraz ze sciezka dostepu na zewnetrznym HD i zostaly mi tylko miniatury. Z hassela nie mam nic bo zanim mialem body to zaciela sie przyslona w sonnar'ze i nie chce mi sie wydawac $150 na naprawe.
    Natomiast odnosnie dalmierzy w srednim to ja z Mamiya nie mialem doczynienie ale mam Koni-Omega, z hexanon'ami i bardzo mi sie podoba, a 58/5.6 uwazam za swietny obiektyw, na pewno nie gorszy od Distagon 50/4.0

Distagon 50/4.0 Niebiesko w galeziach!

Sonnar 150/4.0

Tamron AD2 80-200/2.8

Tamron AD2 180/2.5
    Ostatnio edytowane przez trumil9 ; 11-10-2012 o 19:03

Uprawnienia umieszczania postów