Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: 24-105 czy stałki?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Odp: 24-105 czy stałki?

IMHO niezależnie ile i jakich szkieł by w torbie nie było i ile to 24-105 "must be".Szkło uniwersalne oferujace niezbędne ogniskowe ,stabilizację, b.dobrą jakość fotek,uszczelnione,z funkcją macro.
    Niezastąpione na podróże i trudne warunki gdy zmiany szkieł nie są wskazane,lub tam gdzie liczy się ciężar zestawu.Na co dzień też b. przydatne.Nie bez powodu sprzedawane w Kicie z body.
    Nie sprzedawałbym.Wymaga być moze uzupełnienia szkłami kwalifikowanymi dla innego rodzaju fotografii dla kogoś ,ale być powinno.
    Mam komplet stałek które preferuję [pewnie z przyzwyczajenia ] lecz nieodmiennie to szkło potrafi zrobić mi przyjemność zaskakując fajnymi fotkami.Światło 4,0 na zewnątrz pomieszczeń przy dzisiejszych czułościach dostepnych w body to kosmos,GO też pozwala na rozmycia.A wewnątrz,da się przeżyć bez problemu statyczne ujęcia,a dynamiczne ? mam lampę też :-)

(nie wiem na ile i do jakiego zakresu przeszkadzać ci będzie winietowanie L-ki).
    Dodać należy dla pełnego obrazu że wszystkie jasne stałki winietują na pełnym otworze mocniej,więc tym bym się nie kierował.[usuwanie winiety to drobiazg.]
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 30-01-2013 o 12:36

Uprawnienia umieszczania postów