Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 5D mark II jak zablokować ekspozycję przy zablokowanej ostrości?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark II jak zablokować ekspozycję przy zablokowanej ostrości?

tlustyx, pewnie, że można to robić tak jak opisujesz, ale wtedy, gdy fotografujesz jedną scenę, z jednej pozycji. Gdy zmieniasz stronę, z której robisz zdjęcia, gdy zmieniają się warunki oświetleniowe, z blokowania ekspozycji musisz korzystać cały czas. Praktycznie przy każdym ujęciu. To trochę wkurza. W pentaxie ekspozycja blokowała się podczas łapania ostrości i nie było tego problemu.
    Luziq, w taki sposób robię zdjęcia w studio, tzn na pełnym manualu. Ale gdy fotografuje ślub, nie mogę sobie pozwolić na zrobienie kilku zdjęć próbnych celem ustawienia prawidłowej ekspozycji. Dlatego nie korzystam wtedy z manuala. I właśnie w takich momentach przydałaby się blokada ekspozycji spustem migawki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 5D mark II jak zablokować ekspozycję przy zablokowanej ostrości?

Cytat Zamieszczone przez leinad82@wp.pl Zobacz posta
    z blokowania ekspozycji musisz korzystać cały czas. Praktycznie przy każdym ujęciu. To trochę wkurza.
    Kwestia przyzwyczajenia. W innych sytuacjach wkurzała by blokująca się ekspozycja.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów