Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 350d - ceny

Coś już napisał

Domyślnie 350d - ceny

Zastanawiam mocno się nad kupnem tego aparatu, ale nastąpiło by to pod koniec maja i w związku mam pytanie jakie przewidywalnie mogą być ceny (na allegro) tego aparatu właśnie na przełomie maja i czerwca???. Pytam ponieważ mam ograniczone fundusze.
    I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą ergonomią 350d czy jest aż tak źle??? np w porównaniu do nikona d50, z tego co wiem to po założeniu gripa jest już dużo lepiej, ale czy po tym zabiegu ciężar aparatu zabardzo się nie zwiększy?? A jak się ma sprawa z wizjerem podobno jest bardzo mały jak to wygląda w porównaniu do np. d50???

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wizjer i ergonomia na plus nikona... ale kupilem 350D i nie narzekam Z gripem jest okej.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

szklana kula mówi mi, że będą dobre
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tak, d50 ma lepsza ergonomie, Tak d50 ma ciut jasniejszy i wiekszy wizjer. Cóż ale ja i tak kupuje 350tke
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna Awatar herbie
    Miasto
    Mysłowice, woj. śląskie

Domyślnie

Ja też, po przeanalizowaniu dogłębnym Nikona, Minolty i Canona, kupuję w lipcu (może sierpniu :-) 350D.
    Michał vel Herbie
    -= Dużo czytam, mało pisze =-
    Mój CANON jeszcze daleeeeeeko... Ale będzie na pewno :grin:

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie odp. cena i ergonomia

Moja przygoda z kupnem aparatu zaczela sie chyba w listopadzie zeszlego roku. Zastanawialem sie, sprawdzalem mozliwosci na sucho, bralem pod uwage fakt, iz posiadam od analogowego eos'a szkla ... az w koncu poszedlem do sklepu i zaczalem ogladac, macac i przewracac w lapach. Moje pierwsze wrazenie bylo takie Minolta 5d odpada ze wzgledu na ergonomie, Olympus to samo, wiec zostal Canon i Nikon. Nikon wydal mi (pozdrawiam Vitez) sie calkiem przestarzaly: ciemny wizjer, kiepskie jak dla mnie (jak i w porownaniu do Canona) menu i mimo tego, ze ergonomia duzo lepsza wybralem Canona 350D.

Odnosnie ceny, dlugo to trwalo zanim kupilem i musze stwierdzic, iz ceny prawie sie nie ruszyly. A co do allegro - to na przelomie 2 tygodni, kiedy szukalem sprzetu stwierdzilem, ze mozesz kupic body z KITem za 2600 do 2800 pln. Pisze o tych zweryfikowanych u znajomych i na forum TIPach lub o sklepach. Przypadkiem bedac na gieldzie w Stodole kupilem w starym sklepie z Lodzi (rok zalozenia 1989) u gosci pod 50tke zestaw C350D+KIT za 2750pln + karte CF (pretec 80x) 1 GB za 250 z obietnica zakupu za 350pln szkla 50/1.8.
    Moze nieco przeplacilem za body z kitem ale na karcie i obiektywie zyskalem - mam nadzieje, ze na filtrach polarach rowniez cena bedzie nizsza.

Polecam i pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś a z jaką gwarancją ?
    Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true...

Coś już napisał

Domyślnie

Czy ten aparat jest aż tak mały ?? Trochę się martwie bo mam spore łapy i niewiem jak będzie leżał. Jak będzie na nic to trzeba dokupować grip, ale to dodatkowy koszt, a jak aparat wygląda z gripem ??? Mam nadzieje, że do maja albo czerwaca cena kita spadnie do ok 2400zł. bo tyle był bym w stanie wydać, ale to chyba nierealne.

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś a z jaką gwarancją ?
    Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true...
    ... z polska ale dostalem informacje od wlasciciela, ze jak bede upierdliwy to podciagnie mnie z gwarancja do europejskiej.

Oczywiscie aparat sprowadzony z Niemiec.

Pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie rozumiem. Jak sprowadzony z niemiec to moze być tylko na gwarancji europejskiej , honorowanej oczywiście przez Canon PL jesli masz dowód zakupu, albo na tzw gwarancji sprzedawcy z która róznie bywa.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów