Rozumiem, że bierzesz Canona i przywieziesz z parę terabajtów zdjęć :-PZamieszczone przez Janusz Body
Rozumiem, że bierzesz Canona i przywieziesz z parę terabajtów zdjęć :-PZamieszczone przez Janusz Body
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Zwykle ta bywa :-) tylko morze jest nudne do fotografowania ;-) same faleZamieszczone przez kami74
Niebo jest niebieskie, morze jest niebieskie, innych kolorów mało. ALe coś się zawsze da
Pozdrawiam
Foc wschody i zachody... Bedziesz mial na plfoto kolekcje![]()
...
Sorry za wcinanie sie do watku.Zamieszczone przez Duty
Czy ta ryba byla wyciagnieta z wody? Zdjecie rewelacyjne.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
Taaak! To chyba tylko moje slimaki zbieram z podlogi co jakis czas rano ... ale to chyba nie to forum.Zamieszczone przez Tasma
Ale zdjecie faktycznie niczego sobie - oslepienie lapa daje efekty ... ;-)
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Zodiakalny Rak ; 14-02-2006 o 11:56
z pozdrowieniami "69"
Akurat link juz nieaktualny - jak dodaja tam zdjecia, to sie cos przesuwaZamieszczone przez Tasma
Jeśli chodzi o ten niebieski pysk- to jak najbardziej w akwarium - oświetlone podobnym układem jak na zdjęciu wcześniejszym, z tym że jedna lampa była już z przodu, jakieś 45 stopni na prawo i w górę ode mnie - wszystkie lampy moc 1/1. Wyzwalane ST E2 zamontowanym na Custom Brackets i odchylonym w sufit zeby się w szybie też nie odbijał.
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.
Ja robie glownie EF 100 2.8 macro + lampa z softboxem. Kilka szrotow, ktore znalazlem na kompie w pracy. Troche wiecej w galerii podanej wczesniej przez Dutiego.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
...no tak ale nie samo swiatlo decyduje o efekcie koncowym. Zdjecia robione obiektywem 50/1.4 sa bardzo przyzwoite, widac co prawda na jednym z nich jakies smugi na szkle zbiornika i nie sa super ostre ale tak jak napisales (jak na bez flesza) sa niezle (miales dosc cierpliwe i wolne obiekty - paletki) - na pewno w mojej galeryjce bylyby do zachowania.
Co do Twoich zdjec Przemku nie ulega watpliwosci, ze uzyty do nich obiektyw mial istotne znaczenie aczkolwiek przy drugiej fotce sama Twoja cierpliwosc i moment uchwycenia obiektu jest godzien uwagi i gratulacji.
Niestety ja nie moge sie jeszcze pochwalic swoimi zdjeciami. Zgodnie z niepisana zasada brakuje mnie jeszcze jakichs 1200 fotek do bycia zadowolonym ze swoich zdjec. Wczoraj probowalem tak swoj nowy statyw jak i szklo (tez 50 tyle, ze 1.8 ) ale ... skonczylo sie na wielkim rozczarowaniu, powod -> skonczyla sie bateria.
Chyba czeka mnie nastepny wydatek: akumulatorek.
Pozdrawiam.
z pozdrowieniami "69"
Zodiakalny Rak
Akumulatorek to podstawa, a najlepiej kup dwa.
W kwesti moich zdjec. Podstawa to obiektyw. Setka to wspaniale, szybkie szklo. Praktycznie samo robi zdjecia. Pomysl o nim przy planowaniu nastepnych zakupow.
Pozdrawiam