Jak to czytam to mam wrazenie ze najwazniejsza funkcja aparatu staje sie filmowanie a chyba nie oto chodzi ?
Jak to czytam to mam wrazenie ze najwazniejsza funkcja aparatu staje sie filmowanie a chyba nie oto chodzi ?
Do filmow kupilem kamere, wkrotce aparaty to jako nawigacja samochodowa beda sluzyc.
A no widzisz, takie czasy... wash and go.
Nie kręci mnie kamerowanie, ale z całą pewnością kupiłbym jakąś mini kamerę, niż kamerował swoją 5DII.
Poza tym nie wydaje mi się czy kolory z kamerowania Nikonem będą miłe dla oka, naturalne.
Ja przeszedłem z Canona na Nikona (miałem 350, 400, 600) szkła głównie budżetowe kitowemiałem więc ciemne raczej i z wysokiego iso musiałem korzystać bardzo często. Nikon którego mam to D5100 w porównaniu do 600D to rewelacja. Szumy niższe i inne np. na iso6400 9canon wali kolorowe placki nikon ciemne ziarno). Co do filmowania to kręce coś cały czas - jak masz problem co wybrać to wejdź na mój kanał na youtube ( szukaj: fotomatiax)tam są filmiki z D5100 + 18-105, 18-55, 55-300. Według mnie kolory są dobre jade na stadardowych nic nie podbijam. No i kręce z automatyką bo tak mi odpowiada a i za dużo zrobić sie nie da
![]()
- nie spieszę się po prostu pstrykam
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
można ciągnąć dwa systemy
są tu tacy?
ja mam jeszcze Nexa z kitem, używam jako kompakta (no ale taki "zestaw", to nie system, raczej dodatek do C.)
zawsze miałem C., ale nie z miłości, tylko z taniości
teraz bym się 2x zastanowił
choć z drugiej strony, osiągi wszystkich luster (za wyj. FF) są podobne