Hmmm... Zdaje sie, ze to pytanie chyba na moje wypociny czeka...
No wiec...

Mam nadzieje ze puszke z drugim gniazdkiem (PC) oprocz stopki masz.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
Wyjście jest zdaje się jedno: nadajnik radiowy podłączyć nie na szynę, tylko kabelkiem z boku aparatu (nigdy tego nie robiłem, ale na pewno się da. Zresztą kabelek chyba też mam).
W moim wyzwalaczu jest z boku dziura (gniazdo maly jack) i dorzucony jest kabelek od tej dziury do gnizda PC w aparacie. W Twoim tez powinno byc w zestawie. Niestety jesli stopke masz zajeta przez lampe to nie ma za wiele mozliwosci powieszenia tego i zostaje nieudolne zwisanie urzadzenia... Dobrze je jakos zabezpieczyc przed upadkiem. Mozna przedluzyc przewod tak aby siegnal do kieszeni Wszystko w/g upodobania.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
Teraz pytanie: czy ktoś już to przerabiał? Czy przy włączonym ETTL studyjne będą wyzwolone na drugi błysk (fotocele off)?
Przerabiam wlasnie w tej chwili... Moze byc?

Tak, zostana wyzwolone jak nalezy na drugi blysk (poprzez nadajnik podpiety do gniazda pc). Lampa na stopce tez dziala bez problemu calkiem osobno i nie ma wplywu na prace gniazda PC.

Ale o e-ttl'u to w wiekszosci sytuacji mozna zapomniec.

Czemu? Bo e-ttl z przedblysku (fotocele nie zadzialaja, studyjnie nie odpala) sobie wyliczy ile ma blysnac lampa na puszce... a potem do wlasciwego blysku dojdzie swiatlo z lamp studyjnych i dostajemy biala plame tam gdzie sie nalozy... Wiec jesli juz to lampa na puszce w zasadzie tylko w M(anualu).

Bez gniazda PC tez sie da... Ale nie chce mi sie juz tego opisywac, bo pewnie Ciebie to nie dotyczy. Kto chce to niech pyta. E-ttl juz wtedy napewno odpada

W tej sytuacji sprawdzi sie jeden typ dosyc dobrze... Lampa z wlasnym czujnikiem i automatyka... Jakis stary rumpol (uwaga na napiecia) albo cos z nowszych konstrukcji (metze, sunpaki, vivitary)... Fakt ze to juz nieco inna praca i inne zachowanie lampy, ale mozna...

Nikt nie mowil ze bedzie prosto