Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 169

Wątek: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Czepiacie się bez sensu. Ile w końcu mogli mieć na sprzedaż powystawowych lub niepełnowartościowych egzemplarzy, które ktoś wpuścił w rynek na zasadzie dyskontu :-)?
    Akcja się sprawdziła, bo liczba odwiedzin strony merlin.pl się zwiększyła, a że przy okazji musieli sprzedać pare sztuk na minimum marży to nie problem. Przynajmniej wiemy jaki narzut ładują sprzedawcy sprzętu foto.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

No i zrobiłem pierwsze foty szkiełkiem. Towar absolutnie nowy, niemacany, pachnący fabryką. Pierwsze zdjęcia pokazują, że optycznie jak najbardziej w porządku. Światła teraz już mało za oknem, więc specjalnie nie poszaleję, ale na pełnej dziurze jest dobrze, rogi też nie są rozjechane. Wydaje mi się, że AF ma lekką tendencję do ustawiania ostrości przed obiektem. Muszę to dokładniej sprawdzić, ale czas znajdę dopiero w weekend. To akurat nie jest problem, najwyżej przejadę się na Żytnią. Puszka i szkiełka na gwarancji. Kiedyś kupiłem Ef 85/1.8 w znanym sklepie netowym i optycznie był znakomity od pełnej dziury, a AF lekko dostroili na Żytniej, bo też łapał przed. Widać to normalne u Canona. Co do mechaniki, to w porównaniu z poprzednim egzemplarzem, który to kupiłem używany(w tej samej cenie), jest odczuwalnie lepiej. Pierścień ustawiania ostrości jest bardziej zwarty, widać, że towar nieużywany. Ogólnie jestem zadowolony, a już za te pieniądze .....
    Ostatnio edytowane przez Kwapiszon ; 08-10-2012 o 18:05
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Czepiacie się bez sensu. Ile w końcu mogli mieć na sprzedaż powystawowych lub niepełnowartościowych egzemplarzy, które ktoś wpuścił w rynek na zasadzie dyskontu :-)?

Z sensem byłoby, gdyby wystawili taką ilość, jaką mają na stanie. Ileś osób by kupiło, reszta zobaczyłaby na stronie - towar wyprzedany. Logiczne?

Poczekaj będą tanie "nowe" na Allegro.

A może już są: http://allegro.pl/canon-ef-50mm-f-1-...693523840.html
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 08-10-2012 o 18:24

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Poczekaj będą tanie "nowe" na Allegro
    Słowo "przebierane" w fotografii brzmi jak "igła po dziadku, niepalone panie" w handlu spawanymi samochodami.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Uzależniony

Ponownie witamy ze sklepu internetowego Merlin.pl!
    Ta wiadomość została wysłana automatycznie ze sklepu Merlin.pl. Prosimy na nią nie odpowiadać.

Jeśli chcesz skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta kliknij tutaj lub skorzystaj z formularza na stronie Pomocy.

Przepraszamy, niestety nie możemy zrealizować zamówienia nr 8670429
    złożonego 06-10-2012.

Zamówienie zostało anulowane z powodu braku zamówionych towarów u dostawców.
    Jednocześnie informujemy, że aktualizacja informacji o terminie realizacji i dostępności produktu wyświetlana na naszych stronach uaktualni się w ciągu najbliższej doby.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

paru osobom sie udalo i tyle

my sie nie zalapalismy ot to a na przyszlosc w takich promo bierzcie platne przy odbiorze wtedy nie ma zadnych problemow

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Dziś popołudniu również dostałem kolejną wiadomość ze sklepu Merlin. W pierwszej chwili pomyślałem sobie - no to u mnie też pozamiatane.
    Ale jednak nie! Po standardowej formułce powitania przeczytałem coś takiego: "Zamówienie z przesyłką: Kurier DHL zostało nadane dn. 08-10-2012 na adres (tu dane przesyłki). Zamówienie powinno zostać doręczone przez kuriera DHL w następnym dniu roboczym od dnia nadania".
    Czyli chyba jest dobrze!
    Jestem dobrej myśli, ale rozumiem wzburzenie tych, którzy dostali maile ze zgoła inna wiadomością. Też byłbym wściekły i naprawdę łączę się z wami w gniewie, jeśli to cokolwiek dla Was znaczy.

Cytat Zamieszczone przez exile Zobacz posta
    na przyszlosc w takich promo bierzcie platne przy odbiorze wtedy nie ma zadnych problemow
    Tutaj nie było takiej możliwości. Przy zakupach powyżej 1000 zł u nich można płacić tylko kartą lub przelewem.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 08-10-2012 o 19:54
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Może wypowiedzą się osoby, które zamówiły 50mm 1.4, kiedy je zamówili? Ja zamówiłem 5 października po godzinie 22 i dziś zamówienie odrzucili.

Ja w sobotę koło południa...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów