Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: FF i APS-C pytanie

Uzależniony

Domyślnie Odp: FF i APS-C pytanie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez kuba1
    Aparat z matrycą FF daje "bardziej fotograficzny" obrazek, mniej więcej taki do jakiego przyzwyczaiły nas fotografie analogowe z aparatów małoobrazkowych.
    Ach te piękne porównania obrazka cyfrowego FF do obrazka z filmu. Ja widzę coś takiego: fotografujący wyłącznie cyfrą szybko nie dostrzegają różnic pomiędzy obrazkiem z cyfry FF własnego aparatu a obrazkiem błony, trdno wasciwie się dziwić, patrzą już cyfrowo.
    Jaki związek ma Twój wpis z tematem wątku, lub choćby z cytowanym zdaniem wyrwanym z kontekstu?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Jaki związek ma Twój wpis z tematem wątku, lub choćby z cytowanym zdaniem wyrwanym z kontekstu?
    Taki, że jesteś słabym cyfro-fotografem. Ja też. Z analoga miałem kompaktowego Kodaka na kliszę, otrzymanego na komunię. Taki ze mnie artysta analogowy :-)

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Taki, że jesteś słabym cyfro-fotografem. Ja też. Z analoga miałem kompaktowego Kodaka na kliszę, otrzymanego na komunię. Taki ze mnie artysta analogowy :-)
    O przepraszam, ja jestem jednocześnie beznadziejnym błono-fotografem, ponieważ od ok. 1979 r do dziś jestem posiadaczem high-endowego zestawu Zorkij 4 plus 3 obiektywy (wszystko manual ), ale wiem chyba o co tu chodzi - nie zna życia ten, kto nie robi w wielkim formacie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów