1
2
3
4
5
6
7
8
9
zgadzam się w całej rozciągłości z Janmar....
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
A ja najbardziej się cieszę, że może dzięki mojemu nieco prowokującemu postowi temat się rozruszał. Bo do tej pory ogólnie nie wzbudzał większego zainteresowania..nawet potencjalnych uczestników.
Janmar oczywiście ma sporo racji ale nie do końca, są przecież galerie forumowiczów gdzie łatwiej stawia się pierwsze kroki, słuchając opinii i często konstruktywnej krytyki. Konkurs to trochę inna sprawa, gdy w grę wchodzi rywalizacja to nawet kibice lubią kiedy poziom jest wysoki
Gdyby jednak ewentualnie w ten sposób formatować rzeczony konkurs , czyli open ku nauce i stawianiu pierwszych kroków, to nie powinien być moderowany. Wtedy każdy wrzuca co mu w duszy gra a reszta ocenia jeśli ma ochotęIMO oczywiście.
Może warto się zastanowić się nad konkursami tematycznymi ? Zadany temat, ustalamy okres w którym wrzucamy fotki i potem ku uciesze się oceniamy?
Poza tym wszystkim zachowajmy luz i uśmiech
Pozdrawiam wszystkich
z tym ze to sie w obecnej formie jakos kreci, sa stali uczestnicy i stale, niemale grono glosujacych... i naduzyc tez specjalnie nie ma
fotografia miesiaca nie jest moderowana poza weryfikacja zgodnosci z regulaminem (rozmiary, exify) nierzadko polegajaca tez na dopasowaniu (recznie przez gajowego akustyka) zdjecia do wymogow tego regulaminu. poza tym to co pojawia sie w skrzynce odbiorczej zdjeciemiesiaca jest z definicji zawsze dopuszczone
moze jutro, moze w poniedzialek...
bedzie osobne ogloszenie na forum![]()
Coś jak ''Oczko'' na forum Pentaxa.
Wg mnie fajną i w sumie nic nikogo nie kosztującą nagrodą (po za chwilą lub dłuższą chwiląnie znam się na tym) byłoby wyróżnienie np 3 pierwszych miejsc podwieszaniem fot pod topem strony, czyli mamy Canon-board, mamy panel uzytkownika itd i w miejscu pomiedzy tym a "główną kategoria forum'' można by zrobic taka mini galeryjke jak np na forum fotoprzyrody czy forum optycznych (tam to jest jako galeria forum chyba?). Niby nic a jednak to zawsze jakieś większe wyróżnienie widoczne dla wszystkich.
no i fajno![]()
Ewentualnie jakiś pakiet odbitek na Cyfrowe.pl lub coś w tym stylu, np. rabat.
Drobny gadżet a by cieszył i pewnie zwiększył zaintesowanie.
fotografia miesiąca nie jest działem dla wybitnych jest działem dla wszystkich, każdy może zrobić fotografię na miarę fotografii miesiąca (i wcale nie musi być dobra) zależy kto ocenia i jakie bierze kryterium pod uwagę
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi