Zobacz wyniki ankiety: Wybieram zdjęcie numer

Głosujących
148. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie

www albo tez flickr

Domyślnie Odp: Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie

jak dala mnie 4 i 7 ale bardziej 7

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Witam,
    szczerze mówiąc od wielu miesięcy poziom zdjęć obecnych w forumowym konkursie na zdjęcie miesiąca jest żenujący. Wybór między zdjęciem kiepskim a mniej kiepskim, często takim , które jest pstrykiem i tyle.
    Nie chciałbym nikogo z uczestników urazić ale mamy na forum sporo bardzo dobrych fotografów - z jakiegoś powodu jednak nie biorą udziału nigdy w tym konkursie. W moim przekonaniu obecna formuła konkursu jest zupełnie wyczerpana, poprzeczka leży na ziemi i warto zadbać o to aby zdjęcia ,które widzimy w konkursie choćby " cieszyły oko".
    Nie wiem czy to kwestia moderacji, innego może promowania konkursu (np. na pierwszej stronie forum - czy nagród ?

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Wystarczy zadać sobie pytanie: Czemu ja piotrr lub piw0sz nie wysłałem zdjęć na konkurs miesiąca ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Ale o co chodzi?

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Wystarczy zadać sobie pytanie: Czemu ja piotrr lub piw0sz nie wysłałem zdjęć na konkurs miesiąca?
    I życie stanie się łatwiejsze.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Witam,
    szczerze mówiąc od wielu miesięcy poziom zdjęć obecnych w forumowym konkursie na zdjęcie miesiąca jest żenujący. Wybór między zdjęciem kiepskim a mniej kiepskim, często takim , które jest pstrykiem i tyle.
    Nie chciałbym nikogo z uczestników urazić ale mamy na forum sporo bardzo dobrych fotografów - z jakiegoś powodu jednak nie biorą udziału nigdy w tym konkursie. W moim przekonaniu obecna formuła konkursu jest zupełnie wyczerpana, poprzeczka leży na ziemi i warto zadbać o to aby zdjęcia ,które widzimy w konkursie choćby " cieszyły oko".
    Nie wiem czy to kwestia moderacji, innego może promowania konkursu (np. na pierwszej stronie forum - czy nagród ?

Nagrody! I stanie się światłość !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Wystarczy zadać sobie pytanie: Czemu ja piotrr lub piw0sz nie wysłałem zdjęć na konkurs miesiąca ?
    No zadaję sobie to pytanie..i nie umiem odpowiedzieć. Sa dwie mozliwości IMHO .
    Może dlatego że nie startujesz?

W pełni zgadzam się z przedmówcami! Wchodząc na link "Fotografia miesiąca" miałam nadzieję, że zobaczę naprawdę dobre zdjęcia. A tu... brak mi słów.
    Daleko mi do robienia dobrych zdjęć, moje koło takich pewnie nawet nie leżały, ale LUDZIE proszę was, WIĘCEJ SAMOKRYTYKI...

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Witam,

Dla mnie jest Ok.

W pewnym mieście jest klub lekkoatletyczny mający zawodników z czołówki europy.Gdy jest np.Otwarty bieg maraton czy inny w okolicy ,na starcie na uprzywilejowanych miejscach stają zawodowcy.Potem kłębi się tłum amatorów.Ja,pan pani ,my wszyscy .Pada strzał i ruszamy ..Podać rezultaty? Wynikają z listy startowej.
    Dlaczego tak się dzieje ?.Bo są nagrody i ściąga to zawodowców.Kilku,ale starczy aby wybić z głowy bieganie tej reszcie.
    A co ma ten "profi"? Ano np. rowerek dla dziecka, namiot, dres i ubaw z tych amatorsko biegających.
    Bo tego dyplomu czy blaszanego pucharu pewnie nie odbiera nawet.

Jaki będzie miał użytkownik forum amator szanse z tymi o których piszesz? Żadnych.

Co wynika dla dobrego fotografa z faktu że robi bezbłędne dobre foty? Że go pochwali poczatkujący amator?
    Są galerie dla dobrych i konkursy dla tych co pytają,jakie ja właściwie robię zdjęcia.

Nieśmiało pytają i nieśmiało wystawiają.

Więc nie peszmy ich arogancją i niezrozumieniem.Nie patrzmy z wyższością na ich prace.
    Nie wchodżmy tu bez zdjęć a z przyganą i deprecjacją czyjegoś wysiłku,aktywności.
    Niech konkurs trwa.Nie dla nagród.Dla rozwoju fotografii.

A Ci "dobrzy"?.Zakładajcie galerie zgłaszając je do konkursu tematycznego np. i zrobimy konkurs na najlepszą,rzucajmy inne lepsze pomysły.Forum czeka na takie.
    Startujmy w profi konkursach z nagrodami i chwalmy się na forum lub nie.
    Ale nie chciejmy w TYM istniejącym konkursie nagród,bo kusić będzie aby ustawić się po nie z przodu...przed tymi co zaczynają.
    Nie psujmy tego co jest,twórzmy nowe.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-11-2012 o 18:01

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Też mnie to zastanowiło miesiąc temu. Trochę to przypomina wybory do sejmu. Wybrać zło czy zło. Jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam. Proszę nie brać mojego wpisu personalnie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

a propos glosowania, to wlasnie nam sie skonczylo. i zwyciezca zostalo zdjecie numer 4, Acristo. gratulacje
    www albo tez flickr

Szwedka
    Guest

W pełni zgadzam się z przedmówcami! Wchodząc na link "Fotografia miesiąca" miałam nadzieję, że zobaczę naprawdę dobre zdjęcia. A tu... brak mi słów.
    Daleko mi do robienia dobrych zdjęć, moje koło takich pewnie nawet nie leżały, ale LUDZIE proszę was, WIĘCEJ SAMOKRYTYKI...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów