Zobacz wyniki ankiety: Wybieram zdjęcie numer

Głosujących
148. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Odp: Fotografia miesiąca - Wrzesień 2012 - głosowanie

Wystarczy zadać sobie pytanie: Czemu ja piotrr lub piw0sz nie wysłałem zdjęć na konkurs miesiąca ?
    No zadaję sobie to pytanie..i nie umiem odpowiedzieć. Sa dwie mozliwości IMHO .
    Może dlatego że nie startujesz?

W pełni zgadzam się z przedmówcami! Wchodząc na link "Fotografia miesiąca" miałam nadzieję, że zobaczę naprawdę dobre zdjęcia. A tu... brak mi słów.
    Daleko mi do robienia dobrych zdjęć, moje koło takich pewnie nawet nie leżały, ale LUDZIE proszę was, WIĘCEJ SAMOKRYTYKI...

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Witam,
    szczerze mówiąc od wielu miesięcy poziom zdjęć obecnych w forumowym konkursie na zdjęcie miesiąca jest żenujący. Wybór między zdjęciem kiepskim a mniej kiepskim, często takim , które jest pstrykiem i tyle.
    Nie chciałbym nikogo z uczestników urazić ale mamy na forum sporo bardzo dobrych fotografów - z jakiegoś powodu jednak nie biorą udziału nigdy w tym konkursie. W moim przekonaniu obecna formuła konkursu jest zupełnie wyczerpana, poprzeczka leży na ziemi i warto zadbać o to aby zdjęcia ,które widzimy w konkursie choćby " cieszyły oko".
    Nie wiem czy to kwestia moderacji, innego może promowania konkursu (np. na pierwszej stronie forum - czy nagród ?

Dla mnie jest Ok.

W pewnym mieście jest klub lekkoatletyczny mający zawodników z czołówki europy.Gdy jest np.Otwarty bieg maraton czy inny w okolicy ,na starcie na uprzywilejowanych miejscach stają zawodowcy.Potem kłębi się tłum amatorów.Ja,pan pani ,my wszyscy .Pada strzał i ruszamy ..Podać rezultaty? Wynikają z listy startowej.
    Dlaczego tak się dzieje ?.Bo są nagrody i ściąga to zawodowców.Kilku,ale starczy aby wybić z głowy bieganie tej reszcie.
    A co ma ten "profi"? Ano np. rowerek dla dziecka, namiot, dres i ubaw z tych amatorsko biegających.
    Bo tego dyplomu czy blaszanego pucharu pewnie nie odbiera nawet.

Jaki będzie miał użytkownik forum amator szanse z tymi o których piszesz? Żadnych.

Co wynika dla dobrego fotografa z faktu że robi bezbłędne dobre foty? Że go pochwali poczatkujący amator?
    Są galerie dla dobrych i konkursy dla tych co pytają,jakie ja właściwie robię zdjęcia.

Nieśmiało pytają i nieśmiało wystawiają.

Więc nie peszmy ich arogancją i niezrozumieniem.Nie patrzmy z wyższością na ich prace.
    Nie wchodżmy tu bez zdjęć a z przyganą i deprecjacją czyjegoś wysiłku,aktywności.
    Niech konkurs trwa.Nie dla nagród.Dla rozwoju fotografii.

A Ci "dobrzy"?.Zakładajcie galerie zgłaszając je do konkursu tematycznego np. i zrobimy konkurs na najlepszą,rzucajmy inne lepsze pomysły.Forum czeka na takie.
    Startujmy w profi konkursach z nagrodami i chwalmy się na forum lub nie.
    Ale nie chciejmy w TYM istniejącym konkursie nagród,bo kusić będzie aby ustawić się po nie z przodu...przed tymi co zaczynają.
    Nie psujmy tego co jest,twórzmy nowe.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-11-2012 o 18:01

Początki nałogu
    Miasto
    022

zgadzam się w całej rozciągłości z Janmar....

Początki nałogu Awatar fotokor1

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    zgadzam się w całej rozciągłości z Janmar....
    ja również, niektórzy z powodów podanych przez janmara nie zakładają własnych galerii, a cóż dopiero pokazać swoje wypociny w foto miesiąca
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

A ja najbardziej się cieszę, że może dzięki mojemu nieco prowokującemu postowi temat się rozruszał. Bo do tej pory ogólnie nie wzbudzał większego zainteresowania..nawet potencjalnych uczestników.
    Janmar oczywiście ma sporo racji ale nie do końca, są przecież galerie forumowiczów gdzie łatwiej stawia się pierwsze kroki, słuchając opinii i często konstruktywnej krytyki. Konkurs to trochę inna sprawa, gdy w grę wchodzi rywalizacja to nawet kibice lubią kiedy poziom jest wysoki
    Gdyby jednak ewentualnie w ten sposób formatować rzeczony konkurs , czyli open ku nauce i stawianiu pierwszych kroków, to nie powinien być moderowany. Wtedy każdy wrzuca co mu w duszy gra a reszta ocenia jeśli ma ochotę IMO oczywiście.
    Może warto się zastanowić się nad konkursami tematycznymi ? Zadany temat, ustalamy okres w którym wrzucamy fotki i potem ku uciesze się oceniamy?
    Poza tym wszystkim zachowajmy luz i uśmiech
    Pozdrawiam wszystkich

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Konkurs to trochę inna sprawa, gdy w grę wchodzi rywalizacja to nawet kibice lubią kiedy poziom jest wysoki
    z tym ze to sie w obecnej formie jakos kreci, sa stali uczestnicy i stale, niemale grono glosujacych... i naduzyc tez specjalnie nie ma

Gdyby jednak ewentualnie w ten sposób formatować rzeczony konkurs , czyli open ku nauce i stawianiu pierwszych kroków, to nie powinien być moderowany. Wtedy każdy wrzuca co mu w duszy gra a reszta ocenia jeśli ma ochotę
    IMO oczywiście.
    fotografia miesiaca nie jest moderowana poza weryfikacja zgodnosci z regulaminem (rozmiary, exify) nierzadko polegajaca tez na dopasowaniu (recznie przez gajowego akustyka) zdjecia do wymogow tego regulaminu. poza tym to co pojawia sie w skrzynce odbiorczej zdjeciemiesiaca jest z definicji zawsze dopuszczone

Może warto się zastanowić się nad konkursami tematycznymi ? Zadany temat, ustalamy okres w którym wrzucamy fotki i potem ku uciesze się oceniamy?
    moze jutro, moze w poniedzialek...

bedzie osobne ogloszenie na forum
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

no i fajno

Uzależniony Awatar RTSiak

Pozdrawiam wszystkich
    Coś jak ''Oczko'' na forum Pentaxa.

Wg mnie fajną i w sumie nic nikogo nie kosztującą nagrodą (po za chwilą lub dłuższą chwilą nie znam się na tym) byłoby wyróżnienie np 3 pierwszych miejsc podwieszaniem fot pod topem strony, czyli mamy Canon-board, mamy panel uzytkownika itd i w miejscu pomiedzy tym a "główną kategoria forum'' można by zrobic taka mini galeryjke jak np na forum fotoprzyrody czy forum optycznych (tam to jest jako galeria forum chyba?). Niby nic a jednak to zawsze jakieś większe wyróżnienie widoczne dla wszystkich.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ewentualnie jakiś pakiet odbitek na Cyfrowe.pl lub coś w tym stylu, np. rabat.
    Drobny gadżet a by cieszył i pewnie zwiększył zaintesowanie.

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez Szwedka Zobacz posta
    W pełni zgadzam się z przedmówcami! Wchodząc na link "Fotografia miesiąca" miałam nadzieję, że zobaczę naprawdę dobre zdjęcia. A tu...
    Ja też tego oczekuję, tytuł "Fotografia miesiąca" jest zobowiązujący
    A Piotr ma dużo racji. Jest wiele miejsc dla początkujących

Początki nałogu Awatar fotokor1

fotografia miesiąca nie jest działem dla wybitnych jest działem dla wszystkich, każdy może zrobić fotografię na miarę fotografii miesiąca (i wcale nie musi być dobra) zależy kto ocenia i jakie bierze kryterium pod uwagę
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów