-
Moderator
Odp: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora
Może i nie można porównywać, ale prawda jest taka, że jeśli chodzi o samą jakość zdjęć, czy to będzie 60d, 650d, 600d, 550d to zdjęcia będą zasadniczo takie same, no może z bardzo drobnym niuansami, które dostrzegą onaniści sprzętowi.
Obecnie mam 60d, ale ponad pół roku temu sam bardzo mocno się zastanawiałem czy z 550d nie przejść na 650d. Wahania były do samego końca. Z jednej strony myślałem sobie, tak, że w sumie to właściwie ta sama matryca, po co mi te dodatkowe kółko w 60d i wyświetlacz, dodatkowe przyciski, a zostawię sobie grip z 550d do 650d i w ogóle trochę zaoszczędzę , a kupię sobie aparat nowszy „na czasie”, bo 60d to przecież relatywnie leciwa konstrukcja.
Z perspektywy czasu w ogóle nie żałuje tego wyboru, to jednak naprawdę jest przede wszystkim mega wygoda to dodatkowe kółko, przyciski, wyświetlacz, ergonomia, a do tego polityka energetyczna w tym modelu, która powoduje, że bateria działa 2x dłużej niż w serii xxxD.
Oczywiście nie chcę nikogo na siłę namawiać do zakupu 60d, gdyż każdy z nas ma inne potrzeby, inne budżety inne oczekiwania, itd. Uważam jednak że jeżeli różnica w cenie pomiędzy najnowszym xxxD a xxD jest tylko „pare stówek” to jednak warto dołożyć do xxD.
Uprawnienia umieszczania postów