Pokaż wyniki od 1 do 10 z 138

Wątek: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie Odp: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    I tu dotykamy ciekawego tematu. Czy matryca zużywa się ? Jak filmowanie wpływa na nią? Czy komuś w ogóle matryca siadła - bo zawsze był problem z mechaniką lustra czy spustem . A tu mamy sam czujnik który zresztą jest zabezpieczony przed przegrzaniem .
    Zdania są nieco podzielone na ten temat. Z jednej strony nie nabijasz licznika, z drugiej klapiesz migawką przy otwieraniu do LV. Przegrzanie, to już nieco inna sprawa, bo filmów nie kręcimy wciąż tylko co chwilkę, czyli znowu klepiemy migawką. Spotkałem się z faktem, że w aparatach pokroju 5dmk2 była wymieniania migawka, a ich przebiegi to ledwie 100-200 ujęć. Czyli coś w tym jest.

A co do wielkości body to jak za duże to lepiej kupić NEXa - idealny w podróże i do filmowania .
    Nexom mówię stanowczo PASS. Jednym z tych fajnych aparatów, typowych do podróży byłby fufu x-e1, ale moje oko nie może się do EVF przyzwyczaić - po prostu nie potrafię.

Dlatego ja sobie grzecznie poczekam. Być może plotki o 7dmk2 czy 70d okażą się satysfakcjonujące. Przy czym 6D powinien przeboleć problemy wieku dziecięcego

@Olek - gdybym miał kupować 40d, to jednak wolałbym do ów 50d odłożyć.
    Ostatnio edytowane przez Darx ; 02-01-2013 o 16:12
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Uprawnienia umieszczania postów