Pokaż wyniki od 41 do 50 z 138

Wątek: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS 650D vs 60D dla zaawansowanego amatora

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jaką puszkę byś nie wziął wcześniej, czy później zatęsknisz za wymianą na coś nowszego. Tak więc czy warto rozważać przyszłościowość sprzętu w kontekście zaledwie kilku lat? No chyba, że jesteś wyjątkowo rozsądnym człowiekiem i zmienisz sprzęt dopiero gdy zajdzie RZECZYWISTA POTRZEBA.
    Niekoniecznie tak musi być
    Ja do dziś pstrykam 30D, który mam od nowości. Kupując tą puszkę celowo lekko nadwyrężyłem budżet, bo nie lubię półśrodków (liczyłem się z tym, że w serii xxxD ergonomia zacznie mi mocno dokuczać) a będąc amatorem nie kalkuluje mi się zmienianie sprzętu co chwilę. Można powiedzieć, że z góry założyłem zakup na lata
    W międzyczasie rozbudowuję szklarnię (w taki sposób, żebym nie musiał jej zmieniać przy FF), dokupiłem lampę, itp. A puszkę planuję zmienić znowuż na w miarę dla mnie docelowy sprzęt (na dobrych kilka lat), którym ma być porządna pełna klatka (porządna w sensie całościowym - a nie tylko matrycy i produkowanego obrazka), czyli coś w stylu 5D mk III. Tylko cały czas jeszcze czekam, aż pułap cenowy takiego sprzętu osiągnie rozsądniejsze granice (i pewnie trochę jeszcze poczekam). Na razie za to robię zdjęcia i jestem zadowolony z posiadanego sprzętu (mimo pełnej świadomości jego ograniczeń), bo żal mi wyrzucać (i tracić przy odsprzedaży) kasę na półśrodki. A 30D nie robi w tej chwili nic gorszych zdjęć niż wtedy (5 i pół roku temu), kiedy go kupiłem
    Czyli co, mam rozumieć, że jestem dziwakiem?
    Ostatnio edytowane przez solti ; 09-10-2012 o 23:24
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów