Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Fotoalbum vs Fotoksiążka

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Fotoalbum vs Fotoksiążka

Foto album 20x30 ilość kart 15 oprawa skóra 400 pln vs foto książka 20x30 ilość kart 25 oprawa twarda300 .
    +Tradycyjność ,solidność ,efekt końcowy vs + łatwość ,szybkość , więcej stron mniejsza kasa
    - waga , cena , ilość stron vs - papier i jego jakość

Na co byście się zdecydowali mając do wyboru te 2 opcje i dlaczego

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Fotoalbum vs Fotoksiążka

Album, argumenty wymieniłeś.. Za parę/naście/dziesiąt lat nikt nie będzie pamiętał o czasie oczekiwania czy cenie za to efekt będzie taki jak powinien być.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Fotoalbum vs Fotoksiążka

Nie mam pojęcia gdzie zamawiasz, ale fotoksiążka na offsecie to genialna sprawa, choć fotoalbum też jest fajniutki

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Dla mnie zdjęcia na papierze fotograficznym (obojętne czy błyszczącym czy matowym) wklejone na kartach albumu (bo tak sobie album wyobrażam) to coś niedoścignionego przez te same obrazy ale wydrukowane na stronach jak w książce. Coćby nawet oprawnej w byczą skórę. Klimatu albumu (takiego jak opisałem) nie zastąpi żadna książka. Ale to moje zdanie.
    I jak najbardziej podpisuję się pod słowami arturs'a: Za parę/naście/dziesiąt lat nikt nie będzie pamiętał o czasie oczekiwania czy cenie
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Olka i Jacek Zobacz posta
    Dla mnie zdjęcia na papierze fotograficznym (obojętne czy błyszczącym czy matowym) wklejone na kartach albumu (bo tak sobie album wyobrażam) to coś niedoścignionego przez te same obrazy ale wydrukowane na stronach jak w książce.[/I]
    Album mogę zrobić też na przylepcach jak opisujesz ale tutaj porównać chcę .
    Fotoalbum -dwie sąsiadujące strony wykonane są z jednego arkusza papieru, tworząc dużą, jednolitą i całkowicie płaską po rozłożeniu powierzchnie o wielkości dwóch kartek jej gramatura to 800 .
    Fotoksiążka -pojedyncze kartki są sklejone wzdłuż jednego brzegu gramatura to 360 -400 .

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Nie mam pojęcia gdzie zamawiasz, ale fotoksiążka na offsecie to genialna sprawa...
    I prawdopodobnie dosyć kosztowna, no chyba że nakład jest stosowny.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Wydaje mi się, że album jest atrakcyjniejszy. Poza tym ostatnio słyszałem opinię ludzi, który jakby potwierdzają tą tezę, że to jest ponadczasowe.

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

a ja lubię fotoksiążki
    Fiu fiu

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

OK, ale klasycznym albumem za nic w świecie nie zbudujesz klimatu jak fotoalbumem czy fotoksiążką, nie ma bata. A fotoksiążka na offsecie to już w ogóle odjazd w inną rzeczywistość niemal.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    OK, ale klasycznym albumem za nic w świecie nie zbudujesz klimatu jak fotoalbumem czy fotoksiążką, nie ma bata. A fotoksiążka na offsecie to już w ogóle odjazd w inną rzeczywistość niemal.
    Chyba na odwrót - to fotoksiążką nigdy nie będzie miała takiego klimatu jak album ....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów