Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Fotoalbum vs Fotoksiążka

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie Odp: Fotoalbum vs Fotoksiążka

Jeśli nie widzieliście nigdy porządnego albumu książkowego lub fotoksiążki to rzeczywiście klimat tam zero. Domniemam że porównujecie do cewe czy innego chłamu z sieciówek

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Album, bo on ma to coś w sobie.

Mniej więcej podobnie odczuwam czytanie książek na ebook`u vs wersja papierowa.

Niby to samo ale "oldskulowa" wersja jest jakaś przyjemniejsza )

Coś już napisał

Jako, że jestem na etapie poszukiwania fajnego albumu mogę prosić o poparcie argumentu przykładem.
    pozdrawiam
    natali
    canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

wszystko zalezy kto i jak robi, ja zawsze robilem fotoalbum - slub, fotoksiazka jakies imprezy, ale ostani zauwazylem takie cos jak fotoksiazka pro, jest to niby fotoksiazka (mneijszy format) ale nie nadruk tylko naswietlane zdjecia
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Fotoalbum-y kojarzą mi się z książeczkami mojej 2letniej córeczki. Grube karty żeby mogła obracać strony swoimi niewprawnymi dłońmi Poza tym pojedyncza rozkładówka w fotoalbumie jest droższa niż w albumie klasycznym albo fotoksiążce i z tego co widzę z tego powodu wszyscy wrzucają sporo zdjęć na poszczególne rozkładówki, co jest bardzo rozpraszające. Materiał nabiera charakteru komiksu.
    Osobiście wolę album klasyczny. Wiadomo, że jak ktoś w całym albumie wkleja zdjęcia w takim samym formacie np. 15x23 po jednym na stronę to jest to nudne, ale spróbujcie pobawić się kompozycjami z 2,3 albo 4 zdjęć poprzeplatanych większym formatem typu 20x30. Przy takim albumie nikt już nie chce grubych rozkładówek z najlepszefoto.pl, które zresztą ma cienkie profile na swój LAB (a przecież tak na prawdę najważniejsze są zdjęcia a nie storna introligatorska)
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 04-10-2012 o 08:46
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

jinks
    w pelni sie z Toba zgodze, jadnak wiesz jak to jest przychodzi klient i mowi ze jego znajoma miala takie cos (fotoalbum) i on tez takie chce i najlpiej wlozyc do niego z 200 zdjec, po negocjacjach albo robie fotoalbum z ok 80-100 fotkami lub fotoalbum 50 fotek i fotoksiazka z reszta, bo ta reszczta to glownie fotki z domu i sali
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez mnocon Zobacz posta
    ale ostani zauwazylem takie cos jak fotoksiazka pro, jest to niby fotoksiazka (mneijszy format) ale nie nadruk tylko naswietlane zdjecia
    tylko mam przeczucie że to powyżej tych 20 będzie sie rozklejać pękać i ludziska ze strachem zaczną tam zaglądać z obawy aby się nie rozpadło
    Domniemam że porównujecie do cewe czy innego chłamu z sieciówek
    tam planowałem zrobić taką fotoksiążkę nie ukrywam że kusi cena
    Jako, że jestem na etapie poszukiwania fajnego albumu mogę prosić o poparcie argumentu przykładem.
    fotoalbum masz zszyty oprawa skóra nasuwane etui

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

fotoksiazki z sieciowek raczej odpusc, polecam cos sprawdzonego, ja osobiscie robie w najlepszefoto i fotonet
    innych nie testowalem, ale bardzo latwo mozesz poszukac opinie w internecie.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

z fotoalbumami to jest tak że co kto lubi, osobiście wole albumy jak:
    Fotoalbum och hemgjorda kort | Tinefis Skrivna Ord

a ktoś inny będzie wolał album w skórze, itp.

Dopiero zaczyna

a czy ktoś jeszcze używa standardowych, klasycznych albumów? nawet nie mówię o tych z przezroczystą folią, tylko te w które się normalnie wklejało fotki, opisywało... no i ten szeleszczący pergamin można jeszcze gdzieś kupić coś takiego?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów