przewidywana (niekoniecznie sugerowana przez Canona) cena detaliczna brutto body 20D to ..... ??Zamieszczone przez gietrzy
przewidywana (niekoniecznie sugerowana przez Canona) cena detaliczna brutto body 20D to ..... ??Zamieszczone przez gietrzy
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Myślę, że spadnie do 3,5 tys (alledrogo, Stodoła), a wtedy trzeba dwudziechę łykać, póki nówki w handlu. Gdy aparat jest szybszy, myśli się już innymi kategoriami, problem szybkości przetwarzania danych w zasadzie (przy odpowiedniej karcie) nie jest odczuwalny.
Przesiadłem się z trabiego na 20D. Przy dużych łapach (moich) wygodny, a 350 (nie chcę wzniecać dyskusji!!!) wygodny inaczej. 20D to klasa, tylko jeszcze mi jaśniejsze szkiełko potrzebne...
Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 09-02-2006 o 18:11
no właśnie. 350 wygodny inaczeja jak do 20 podepne gripa to już będzie całkiem miodzio
![]()
ja swojego 300 na 350 nie zamierzam zmienić. szybkości nie potrzebuje, a głupia zmiana iso niestety boli.
Jak brakuje bufora to dokup drugą 300 i będziesz miał 2x tyle zdjęć
Co do superszybkich kart, to rzuć okiem tu: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-6425
Ponadto: mierzyliśmy kiedyś z Tytusem rzeczywiste różnice w szybkości zapisu (z uwzględnieniem szybkości proca itd.) i wyszły jeszcze mniej istotne niż wynika z tabeli.
Nie rozumiem wiec twojego dylematuZamieszczone przez Il fuoco
w odniesieniu do pogrubionego slowa.
Vitez - dlatego też napisałem w 3 poście bodajże, że szukam usprawiedliwienia dla moich rozważań które mogą się przerodzić w czyny.
Tomasz - nie taka głupia ta zmiana ISO bo skraca czas... a to się dla mnie liczy.
Ja miałem na myśli, że w 350d jest to głupio rozwiązane. To że sama zmiana ma sens to wiem :] Z drugiej strony: ile razy w ciągu meczu zmieniasz iso?Zamieszczone przez Il fuoco
ze 3 razy średnio...
a z tym wyświetlaniem ISO i nie tylko w 350D to naprawdę... jak to zobaczyłem to pomyślałem że Canon sobie jaja robi z userów...
Bo tak jest! Canon musi sztucznie ograniczać funkcjonalność aparatów by nie nie szkodziły sobie wzajemnie. Jakość zdjęć w większości przypadków jest taka sama dla większości użytkowników.Zamieszczone przez Il fuoco
Ostatnio na plrfc fajnie pisali o tym fotomania i Janko z Krakowa.
350D -> bardzo małe body, trudna nawigacja.
Nie koliduje z 10/20D
20D -> ograniczenie bufora do 6 zdjęć.
Nie koliduje z 1D2
5D-> korpus z 10/20D
Nie koliduje z 1Ds2
próbował ktoś kiedyś tak w domowym zaciszu stworzyć aparat-frankensteina-ideał?
wziac body od 1dsmk2
matryce od 5D
bufor od 1dsmk2n
digic II - wiadomo
reszta mnie nie interesuje