Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Który lepszy do foto ślubnej 50mm 1,4 czy 85mm 1,8 ?

Mieszany widok

D@niel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Oj, to długa droga przed tobą
    Tak, zdaje sobie z tego sprawe, tym bardziej ze ślub to chwila której nie mozna przywrócic, a jak coś wyjdzie nie tak to pani młoda zrobi wszystko by cię zniszczyć . Ale od czegoś nalezy zacząć, dlatego bardzo cenie zyczliwe porady.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    W przypadku fotografii ślubnej, jej dynamiki wydarzeń i potrzebnego sprzętu, kupowanie stałego obiektywu do portretu mija się z celem.
    Z FF i tak nie zejdziesz przy portrecie poniżej f/3.5 - 4.5, bo jak będziesz miał jedno oko ostre, to już nie nos (bo o drugim oku to spokojnie można zapomnieć).
    Bokehu nikt ci nie doceni a ile się nazmieniasz (masz jedną puszkę), to Twoje.
    Wywal tamrona na korzyść 24-70L, dokup świateł, pamięci i ruszaj do boju
    Dzięki Jarku, chyba masz racje co do stałki. A jeśli chodzi o Tamrona mam nadzieje ze dobrze zrobie ze go sobie odpuszcze, tym bardziej ze mam mozliwośc jego oddania. Mam tylko pytanie czy to prawda ze 24-70L L2,8 już nie produkują ?

Czytałem ostatnio twoje rady odnośnie foto ślubów w Foto-Video i powiem tobie że to co pisałeś to święta racja. Bardzo cenne wskazówki.
    Ostatnio edytowane przez D@niel ; 11-02-2006 o 15:17

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D@niel
    Dzięki Jarku, chyba masz racje co do stałki. A jeśli chodzi o Tamrona mam nadzieje ze dobrze zrobie ze go sobie odpuszcze, tym bardziej ze mam mozliwośc jego oddania. Mam tylko pytanie czy to prawda ze 25-80 L2,8 już nie produkują ?
    W życiu nie słyszałem o tym szkle i zupełnie go nie znam. A zapewniam Cię, że niewiele jest takich rzeczy.. Najbliższe temu modelowi są pewne grzejniki łazienkowe, ale nie sądzę, żebyś o tym pisał.
    Prawdopodobnie pytasz o 28-70/2.8L. Faktycznie go nie produkują. Czy to dobrze, nie wiem.
    Wybierz sobie jak normalny człowiek dobry egzemplarz 24-70L a nie zmienisz go do końca życia.
    Jarek

Uprawnienia umieszczania postów