Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Który lepszy do foto ślubnej 50mm 1,4 czy 85mm 1,8 ?

Mieszany widok

D@niel
    Guest

Domyślnie

Dziekuję bardzo wszystkim za porady. Dobrze posłuchać za i przeciw.Wiecie , zauwazyłem przynajmniej u spotkanych "fotografów" ze jeśli chodzi o foto ślubne to unikają odpowiedz na pytania zwiazane z tym tematem. Chyba obawa przed konkurencją nie pozwala im mówić czy co ... ? Albo sami nie mają o tym zbyt pojęcia i po prostu pstrykaja . Oczywiście nie uogólniam . Mieszkam w miescince 20 tys. miszkanców i to co sie u nas dzieje to horror. Ja niewiele dotychczas mialem wspólnego z foto ślubów ale chce spróbować sił. Nie wiem czy zauwazyliści ze za oceanem jest sporo fachowej lektury na ten temat , a u nas nic nie słychać. Ahh troszke mnie natchneło i odbiegłem od tematu. Sorki...
    Powracając, to jestem chyba za szkiełkiem 85 1,8 jednak chyba bede musial sobie odpuścić na jakis czas stałke , bo z niedawno kupionego Tamrona 28-75 mm 2,8 nie bardzo jestem zadowolony ,więc bede sie rozglądał za 25-80 L 2,8. Oglądałem ostatnio zdjecia Jarka Grabka i zdjęcia zrobione w kosciele jak i w dziale przygotowania robia na mnie wrazenie. Są bardzo jasne . Czy to za sprawą szkła 1,4 czy 1,8 ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez D@niel ; 11-02-2006 o 03:36

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D@niel
    bede sie rozglądał za 25-80 L 2,8.
    Oj, to długa droga przed tobą

Na Allegro jest teraz 28-70/2.8L za 3,5k ale MZ to sporo za dużo. Za 4,2k można mieć 24-70L

Uprawnienia umieszczania postów