Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: DPP zawiesza się przy konwersji

Domyślnie DPP zawiesza się przy konwersji

Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem? Nagle, po roku użytkowania DPP zaczął mi się zawieszać podczas konwersji do JPG lub TIFF. Miałem starą wersję 3.6. Nie pomogło jej przeinstalowanie ani ściągnięcie i zainstalowanie wersji 3.11. Starałem się znaleźć info na CB i w "Guglach" , ale bezskutecznie. Jeśli ktoś miał podobne problemy, może będzie mógł coś podpowiedzieć? Z góry dziękuję.

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie Odp: DPP zawiesza się przy konwersji

Osobiście miałem taki problem gdy system był już tak "zmasakrowany" przez różniste programy, że pomagała tylko jego reinstalacja
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    Osobiście miałem taki problem gdy system był już tak "zmasakrowany" przez różniste programy, że pomagała tylko jego reinstalacja
    No to mnie pocieszyłeś:-( Dzięki za podpowiedź

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

znam przypadek ze najnowszy DPP zacina się przy konwersji ale jak wgra się starszą wersję to wszystko działa jak należy wiec to nie musi być wina kompa, ale niestety nie wiem w czym jest problem

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Moze masz problemy z dyskiem ?

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

zacznij od przeczyszczenia systemu, optymalizacji i defragmentacji

Coś już napisał

A przeinstalowując usunąłeś na pewno cały program? Może jakieś pliki jednak w systemie pozostały. Upewnij się czy na pewno usunąłeś wszystko. Jeżeli tak i wersja niższa nie działa to coś z systemem jest nie halo. Następnie należałoby poczyścić rejestry, przeprowadzić defragmentację, chkdsk /f - ta opcja szczególnie może sporo wyjaśnić itd. Jeżeli to nie pomoże no to faktycznie może to być czarny scenariusz i reinstal. Z tym, że przy takich wybrykach przed reinstalem dobrze sprawdzić dysk programikiem mhdd.
    pozdrawiam
    natali
    canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...

Dziękuję wszystkim za pomoc :smile: W desperacji dokonałem przywrócenia systemu z maksymalnie dostępną datą i problem zniknął. Tak więc albo któraś aktualizacja Windowsa zamieszła, albo jakiś zainstalowany program (chociaż nie było ich wiele). Raz jeszcze dziękuję za pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów